NEMA KRAJA AUSTRALIJSKOM LICEMERJU: Novak Đoković preživeo golgotu, a nevakcinisanom američkom plivaču raširen crveni tepih

Novosti online

17. 08. 2022. u 10:09

AMERIČKI plivač i deklarisani antivakser Majkl Endru dobrodošao je u Australiju gde treba da nastupi na takmičenju plivačkih reprezentacija SAD i zemlje domaćina.

НЕМА КРАЈА АУСТРАЛИЈСКОМ ЛИЦЕМЕРЈУ: Новак Ђоковић преживео голготу, а невакцинисаном америчком пливачу раширен црвени тепих

Foto: Profimedia/AP

Australijske vlasti i celokupna javnost ove zemlje, su u januaru mrcvarili Novaka Đokovića, a sada su spremni da rašire crveni tepih Endruu, koji ovog petka treba da nastupi na manifestaciji "Duel u bazenu".

Istina, pravila su olabavljena od Novakove golgote, pa i vlast se promenila, ali...

Jedno od pravila koje je ostalo na snazi je obaveza nošenja maski na međunarodnim letovima i aerodromima, a Endru je prošle godine tokom Olimpijskih igara u Tokiju odbijao da nosi masku i u miks zoni gde je ona bila obavezna?!

On je inače bio jedini član američkog tima koji je došao u Tokio nevakcinisan. Tamo je osvojio zlato u štafeti 4*100 mešovito, a sada će biti jedan od pet američkih olimpijaca koji će nastupiti u Australiji.

- Tužno je što je sve ovo postalo političko pitanje. Imamo slobodu da odlučujemo šta je najbolje za nas. Ja samo želim da se takmičim, da budem što brži i pokažem ljudima koliko volim ovaj sport, bez nametanja mojih uverenja - rekao je Endru u jednom podkastu.

Nakon što je Novak u januaru deportovan iz Australije, automatski je dobio trogodišnju zabranu ulaska u tu državu, ali poslednje informacije daju nadu našem asu da bi već sledećeg januara mogao da juriša na svoju desetu titulu u Melburn parku.

U međuvremenu, čekamo potvrdu lepih vesti iz SAD odnosno dozvolu Noletu da se pojavi u Njujorku.

BONUS VIDEO - Pešić o Teodosiću i orlovima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja