SRBIJA SE RADUJE: Novak Đoković doneo odluku koja će oduševiti sve u našoj zemlji

Novosti online

15. 08. 2022. u 15:32

SELEKTOR teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki objavio uži spisak igrača za grupnu fazu Dejvis kupa u Valensiji, a najvažnija vest je da je Novak Đoković rešio da se stavi na raspolaganje državnom timu.

СРБИЈА СЕ РАДУЈЕ: Новак Ђоковић донео одлуку која ће одушевити све у нашој земљи

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Mesec dana deli nas od prvog meča koji će Dejvis kup selekcija Srbije odigrati sa selekcijom domaćina Španijom.

Grupna faza finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. na programu je od 14. do 18. septembra 2022. u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija). Srbija se nalazi u grupi B čiji je domaćin Valensija (Španija) u kojoj su i timovi Španije, Kanade i Južne Koreje.

Uži spiskovi, ali ne i konačni sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatacija računaju u predstojećim mečevima grupne faze turnira Svetske grupe Dejvis kupa danas su stigli na adresu Međunarodne teniske federacije (ITF).

Na užem spisku selektora reprezentacije Srbije Viktora Troickog nalaze se: Novak Đoković (6. mesto na ATP listi), Miomir Kecmanović (36), Filip Krajinović (46), Laslo Đere (86), Dušan Lajović (87), sa mogućnošću izmene tri igrača u odnosu na dostavljeni spisak pre početka takmičenja.  

- Prošlo je četiri godine od kako smo poslednji put igrali Dejvis kup u septembru. Od tada izmenila su se brojna pravila vezano da datume i sistem takmičenja, ali sam duh Dejvis kupa ostao je isti. Ništa ne može da se poredi sa Dejvis kupom, sa tom energijom i zajedništvom koji on donosi u ovaj naš individualni sport. Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada. Spisak koji sam danas poslao u ITF je zvanični, ali sa mogućnošću promena. Pre samog puta u Valensiju saopštiću konačan spisak i kojih pet igrača će se boriti protiv Španije, Kanade i Južne Koreje u ovoj grupnoj fazi takmičenja za 2022. godinu. Pratim rezultate svih naših igrača, posebno sada američke turneje, a definitivnu listu tima znaću nakon grend slema u Njujorku (Ju-Es open) gde će naši igrači će igrati i dublove. Nadam se da će svi na predstojećim takmičenjima dati maksimum, odigrati dobro i što je najvažnije biti zdravi. Verujem da ćemo u Španiju otići u najjačem sastavu – istakao je Troicki.

Raspored mečeva i satnica u Valensiji za Dejvis kup tim Srbije

Prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu (srednjeevropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.

Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja.

Srbija ukoliko bude prva u grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe iz grupe A, no ukoliko Đoković i drugovi zauzmu drugo mesto u grupi u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije iz grupe C.

Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova "Hose Marija Martin Karpena".

BONUS VIDEO: Novak Đoković igrao tenis u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)