DŽON MEKINRO I JAVNO OPSOVAO ZBOG NOVAKA! Legendarni Amerikanac ne prestaje da vrši pritisak na svoju domovinu: "Da sam ja Đoković..."

Novosti online

14. 08. 2022. u 20:13

LEGENDARNI američki teniser, Džon Mekinro, oglasio se povodom sve izvesnijeg izostanka Novaka Đokovića sa predstojećeg Ju-Es opena.

ЏОН МЕКИНРО И ЈАВНО ОПСОВАО ЗБОГ НОВАКА! Легендарни Американац не престаје да врши притисак на своју домовину: Да сам ја Ђоковић...

FOTO: EPA

I vrapci na grani znaju već, da ikona "belog sporta" nema pravo nastupa na američkom kontinentu, zbog svog vakcinalnog statusa i odlučnog odbijanja da primi vakcinu. 

Centar za kontrolu zaraze (CDC) nedavno promenio pravila i unutar zemlje potpuno izjednačio vakcinisane i nevakcinisane. Na sve to, francuski novinar je podigao buru kada je ušao u SAD, a da mu niko nije tražio dokaz i uprkos svemu postavlja se pitanje hoće li Novak na kraju uspeti da zaigra preko Atlantika. 

- Pre svega, mislim da je sve to sra**e. Mislim da bi trebalo da mu bude dozvoljeno da igra. To je moje lično mišljenje, a ja sam vakcinisan, primio sam i buster dozu. Te stvari zavise od osobe do osobe. Da sam on, a nisam on – on je osvojio mnogo više slemova nego ja jer je pronašao pravi način u sebi da to i ostvari, što malo ko može u bilo kom sportu da kaže za sebe da je pronašao- rekao je Mekinro i dodao:

- On se drži svojih stavova i apsolutno ima pravo da sam donosi ovakve odluke. On je jedan od najvećih sportista. Veoma pažljivo bira sve što unosi u svoje telo, tako da je frustrirajuće da u ovom trenutku – tokom kojeg svi sedimo zajedno, zabavljamo se – a da njemu nije dozvoljen ulazak u zemlju jer nije vakcinisan. To stvarno nema smisla, ali to su pravila koja su trenutno na snazi vlade. Nisam saglasan sa njima, ali... Trenutno, to je život.

Takmičenje na Ju-Es open-u počinje 29. avgusta, a srpski teniser brani finale i 1.200 ATP bodova.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest