"NOLE, TORBU NA RAME PA PREKO GRANICE": Ime Novak Đoković odzvanja Amerikom

Novosti online

13. 08. 2022. u 22:20

NE stišava se bura u Americi, a ime Novak Đoković na usnama je kako ljubitelja tenisa, tako i mnogih političkih i javnih ličnosti "preko bare".

НОЛЕ, ТОРБУ НА РАМЕ ПА ПРЕКО ГРАНИЦЕ: Име Новак Ђоковић одзвања Америком

FOTO: Privatna arhiva

Prema poslednjim informacijama Centar za kontrolu zaraznih bolesti (CDC) doneo je odluku da karantin više nije obavezan te da nevakcinisane osobe imaju potpuno ista prava kao vakcinisane.

Međutim, to nužno ne znači i da nevakcinisani mogu da uđu u Sjedinjene Američke Države, što i te kako pogađa Novaka Đokovića, koji tako ne može da igra na Ju-Es openu.

FOTO: Tanjug/AP

Do početka velikog grend slema ostalo je još samo 16 dana, dakle ima vremena da se u međuvremenu nešto promeni i da Srbija uživa u igrama teniskog kralja na "Flašing medouzu".

Podrška bivšem broju jedan i u samoj Americi ne jenjava, pa se tako oglasio i TV komentator i analitičar, osnivač portala Out Kick, Klej Trevis.

- Stopostotno je takva situacija da bi trebalo da mu dozvole da se takmiči. Dozvolili su mu da dođe prošle godine na Ju-Es open kada je kovid bio daleko veća pretnja, kada su bolnice bile punije. Za mene je to prosto, da, trebalo bi da mu dozvole da dođe - rekao je Trevis za "Foks NJuz" i dodao:

- Od trenutka kada je "CDC" objasnio da vakcinisani moraju da se treniraju kao i nevakcinisani i da tu ne postoje razlike, ne vidim zašto i kako Novak Đoković ne može da dođe i igra na Ju-Es openu.

FOTO: Tanjug/AP

Trevis je takođe dao i konkretan predlog Đokoviću, koji naravno, ne bi bio legalan.

- Novak već zaslužuje sve pohvale, jer iako mu nije bilo dozvoljeno da igra u Australiji, pokušava da postavi rekord po broju grend slemova. Ako bismo da budemo krajnje cinični, ovde dozvoljavamo ljudima da uđu preko naše južne granice, koji uopšte nisu testirani na kovid. Možda bi Novak Đoković trebalo da uzme torbu sa reketima, pređe južnu granicu (s Meksikom) i uputi se ka NJujorku i igra na turniru - kaže Travis.

Đoković u NJujorku bi na neki način dao znak da se život polako vraća u normalne tokove.

- Nema razloga što Novak ne bi trebalo da bude u avionu. To bi bio signal i povratka normalnom životu, a sport jeveoma važan u tom smislu, bilo da je u pitanju fudbal, košarka, tenis, vratimo decu aktivnostima. Ako je već tako, nema razloga da Novak ne bude ovde - zaključio je Trevis.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)