DAVLJENIK SE I ZA SLAMKU HVATA: Viralna fotografija na kojoj taksi vozila sa likom Novaka krstare NJujorkom, nažalost datira još iz 2019...

Novosti online

06. 08. 2022. u 20:43

TENISKI svet sa nestrpljenjem iščekuje vesti iz Sjedinjenih Američkih Država i zvaničnu informaciju da li će Novak Đoković dobiti šansu da nastupa na predstojećem Ju-Es openu. A u jeku kampanje da se srpskom asu dozvoli učešće, plasirane su i lažne vesti, kako bi se podgrejala nada da će Nole preći Atlantik i napasti još jedan grend slem...

ДАВЉЕНИК СЕ И ЗА СЛАМКУ ХВАТА: Вирална фотографија на којој такси возила са ликом Новака  крстаре Њујорком, нажалост датира још из 2019...

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako analizira "Fejk njuz tragač", dnevni list "Srpski telegraf" objavio je u svom izdanju da su "organizatori Ju-Es open-a stavili lik Đokovića na reklame uz poruku "stvoren da pobeđuje" i najavili da će krenuti putem Sjedinjenih Američkih Država, iako nije vakcinisan.

Ipak, pretpostavka "Srpskog telegrafa" o učešću Đokovića na četvrtom grend slemu godine bazirana je na fotografiji koja datira još iz davne 2019. godine, a koju je plasirala jedna obožavateljka lika i dela osvajača 21. grend slem titule. 

Kao dokaz toga da je reč o staroj fotografiji, govori primetan detalj na reklami taksi vozila, na kojima je jasno navedeno da turnir počinje 26. avgusta, a ne 29. kao što će to biti slučaj ove godine. 

Sada, jedan od retkih argumenata za koji su se navijači "kralja belog sporta" hvatali kao za slamku spasa, je očigledno iščezao, pa postaje sve izvesnije da će svet ostati uskraćen za učešće i majstorije Novaka Đokovića na predstojećem grend slemu.

Iako je on dobio ogromnu podršku, čak i dela političke vrhuške SAD, kao i brojnih sprotskih i javnih ličnosti, uz poziv da se Srbinu dopusti da igra nevakcinisan, organizatori turnira objavili su nedavno da će  "poštovati stav vlade, u pogledu putovanja u zemlju za nevakcinisane ne-američke državljane".

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)