NOVAKOVI NAVIJAČI SLAVE: Đoković može da uđe u SAD nevakcinisan?! Tvrde da su pronašli rupu u američkim propisima

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 08. 2022. u 14:05 >> 14:07

NEDELjAMA unazad vode se oštre polemike oko toga da li Novaku Đokoviću treba dati medicinsko izuzeće za učešće na Ju-Es openu ili čak ukinuti stroga pravila po kojima samo vakcinisani mogu da uđu na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

НОВАКОВИ НАВИЈАЧИ СЛАВЕ: Ђоковић може да уђе у САД невакцинисан?! Тврде да су пронашли рупу у америчким прописима

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Centar za kontrolu bolesti (CDC) vodi glavnu reč o pandemijskim pravilima, a ona koja su na snazi govore:

- Osoba koja ulazi na tlo Sjedinjenih Američkih Država mora biti vakcinisana serijom odobrenih vakcina. Samo određenim slučajevima daje se medicinsko izuzeće - navodi se na sajtu Centra za kontrolu bolesti.

Mala je verovatnoća da će SAD promeniti odluku u narednim nedeljama, tu dolazimo do pitanja, šta ako osoba odluči da uđe sa kopna?

Ukoliko dolazite iz Meksika ili Kanade, Ministarstvo za nacionalnu bezbednost (Homeland Security) daje uputstva za strance koji dolaze u Ameriku iz pravca Kanade ili Meksika.

- Na snazi je od 22. januara 2022. godine odluka da svi nedržavljani koji ulaze u SAD morem ili kopnom moraju da budu u potpunosti vakcinisani i da pruže dokaz pri ulasku u državu, prenosi Si-En-En. 

Navijač pronašao moguće rešenje?

Navijač Novaka Đokovića silno želi da ga gleda na Ju-Es openu, te je pronašao navodno rešenje da Srbin legalno uđe u Ameriku.

Pre nešto više od mesec dana na Bahamima je promenjen zakon, osobe koje ulaze u zemlju ne moraju da budu vakcinisane, već samo da dostave negativan tekst na koronu ne stariji od 72 časa.

Korisnik Redita pod imenom Traktorhead tvrdi da je pronašao rešenje po kome bi Novak Đoković mogao da uđe na tlo SAD legalno, i to bez vakcinacije. Da bi to uradio prvo mora da odleti na Bahame.

- Pravila kažu da ne može da uđe preko Meksika i Kanade, a u njima ne piše ništa o mogućem ulasku preko Bahama. Da bi tamo ušao potrebno mu je samo da ima negativan test, nije potrebna vakcina. Potrebno je da ode u Bimini, i potom ga čeka put od 80 kilometara trajektom do Majamija, problem rešen - navodi korisnik koji je svoje tvrdnje potkrepio linkom koji potvrđuje njegove navode da za ulaz na Bahame potvrda o vakcinaciji nije potrebna i da na ovaj način može do Floride.

BONUS VIDEO: Đoković otvara terene u Visokom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije