"PRAVILA VAŽE ZA SVE": San Novaka Đokovića pre penzije je doveden u pitanje, čini se da je Kanada gotova priča

Novosti online

19. 07. 2022. u 09:44

NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković želeo bi da igra na turniru u Montrealu, ali je i dalje dosledan svojim principima da se neće vakcinisati. Ipak, kanadski ministar zdravlja Žan Iv Duklo zadržao je čvrst stav zemlje istakavši da pravila važe za sve.

ПРАВИЛА ВАЖЕ ЗА СВЕ: Сан Новака Ђоковића пре пензије је доведен у питање, чини се да је Канада готова прича

FOTO: Tanjug/AP

Srpski as trenutno ima 21 grend slem turnir i samo mu jedan fali da se izjednači sa Rafaelom Nadalom koji je trenutno prvi na listi.


Možda bi Đoković već sada bio ispred Rafe, ali njegovi stavovi u vezi sa vakcinacijom su ga koštali učešća na Australijan openu, a šanse da se takmiči na Ju-Es openu su i dalje upitne. Sjedinjene Države imaju zakon koji kaže da oni koji nemaju državljanstvo a koji dolaze u zemlju moraju biti u potpunosti vakcinisani protiv virusa korona.

Ipak, naš Nole ima podršku sa svih strana, od sportista do visoko pozicioniranih političara u vezi sa učešćem na grend slemu u Americi.

Pravila oko ulaska u SAD ista su i za Kanadu. I dok se Srbin nada da će se situacija u Americi promeniti, malo je verovatno da će to biti slučaj severno od granice.

- Situacija je jasna – ili će Kanada promeniti pravila u vezi sa vakcinacijom ili će on (Novak Đoković) morati da zasuče rukave i primi vakcinu - izjavio je direktor turnira u Montrealu Ežen Lapjer.

Kanadski ministar zdravlja Žan Iv Duklo zadržao je čvrst stav zemlje.

- Pravila važe za sve. Postoje neki izuzeci, ali... pravila važe za sve. Pandemija kovida 19 još nije gotova - rekao je Duklo.


Đokovićev bivši trener Bogdan Obradović nedavno je otkrio da Novak želi 30 grend slemova pre penzije. Međutim, pošto mu nije osigurano mesto na Otvorenom prvenstvu SAD ili Australije, naš najbolji teniser bi mogao da se nađe u velikim problemima u ostvarenju tog velikog cilja.

Ipak, javnost u Srbiji se nada da će se pronaći rešenje kako bi Đoković mogao da igra, pogotovo ako u vidu imamo poruke podrške koje šalju Novaku ljudi poput Kler Foks, Ričarda Grenela, Krega Tajlija, Najdžela Faraža, Renda Pola i mnogih drugih.

BONUS VIDEO: Novak se obratio mladim teniserima
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KECMANOVIĆ PAKUJE KOFERE, IDE KUĆI: Posle maratonske borbe eliminisan iz Bukurešta