SRAMOTA! Đoković napadnut zbog godišnjice Srebrenice: Kokan Mladenović izrekao reči koje mu Srbija nikada neće oprostiti

V.M.P.

16. 07. 2022. u 07:39

JOŠ jednom su drugi govorili o Novaku Đokoviću, a zapravo najviše rekli o sebi.

СРАМОТА! Ђоковић нападнут због годишњице Сребренице: Кокан Младеновић изрекао речи које му Србија никада неће опростити

FOTO: Tanjug/AP

Prethodnih godina, a ove pogotovo, Srbija je bila svedok medijske torture koju je na svojoj koži iskusio njen "najponosniji sin".

Ipak nismo navikli da i građani ove zemlje pokušavaju da ukaljaju reputaciju "teniske ikone", koja svojim moralnim principima i ponašanjem to ničime nije zaslužila.

FOTO: Tanjug/AP

Naime, pozorišni reditelj Kokan Mladenović, prethodne noći izjavio je da je sramota što je Đoković u Beogradu slavio svoju pobedu na Vimbldonu baš na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

- Nikad više velikih Srba i kulta Srbije, a nikad jadnija i opustošenija zemlja u kojoj živimo - rekao je Mladenović na plenumu "Quo vadis, Balkan" na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i dodao da je Đoković tom proslavom "valjda lečio neke svoje komplekse".

- Kako kaže moj kolega Oliver Frljić, nacija je poslednji azil za neuspešne ljude. Kada ništa niste napravili, onda ste Srbin, Hrvat, Bošnjak, Makedonac ili šta već ne.

FOTO: P Milošević

Bilo je ovo još jedno svedočanstvo da smo sami smo sebi najveći neprijatelji.

Konačno je najbolji srpski teniser uspeo da preokrene negativan narativ koji je stvoren oko njega, ali se su javili neki, da i oni budu "produžena ruka zapada" i udare na čoveka koji je već prošao "golgotu".

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (60)