HAJDE NOLE, OBEĆAO SI: Đoković "duguje" kilogram sladoleda Hrvatu

Tanjug

11. 07. 2022. u 17:28

ŠAMPIONI Vimbldona, seniorski Novak Đoković i juniorski, Mili Poljičak, dobro su pripremili jedan drugog za finalne mečeve. A tokom subotnjeg sparinga pala je i opklada koju je srpski as izgubio. I sada mora da kupi kilogram sladoleda mladom hrvatskom teniseru.

ХАЈДЕ НОЛЕ, ОБЕЋАО СИ: Ђоковић дугује килограм сладоледа Хрвату

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Đoković je 17-godšnjem Slićaninu obećao kilogram sladoleda ako obojica osvoje Vimbldon, prenosi "Slobodna Dalmacija".


Đoković je trenirao sa Poljičakom uoči finala Vimbldona protiv Nika Kirjosa, dok je Poljičaka čekalo finale u juniorskoj konkurenciji protiv Amerikanca Majkla Ženga.

Poljičak je tokom sparinga "simulirao" Kirjosa, dok je Đoković mlađem kolegi uzvratio sa nekoliko dragocenih saveta.

"Slobodna Dalmacija" piše i da su dvojica igrača odigrala nekoliko pravih poena. Đoković i Poljičak su se dogovorili da svaki poen vredi jednu kuglu sladoleda. Mladi hrvatski teniser je ostao dužan Noletu čak 16 kugli sladoleda, a naš as ga je utešio obećanjem.

- Ako obojica pobedimo, kupiću ti kilogram sladoleda - obećao je Đoković.

Poznato je šta se kasnije dešavalo. Novak je protiv Nika Kirjosa odigrao još jedan meč za pamćenje i osvojio četvrtu uzastopnu, a ukupno sedmu titulu na Vimbldonu, dok je Poljičak posle dva tajbrejka nadigrao vršnjaka iz SAD Ženga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista