POGODITE KO JEDINI NIJE ČESTITAO NOVAKU: Nekoga izgleda mnogo boli što je Đoković osvojio Vimbldon

Novosti online

11. 07. 2022. u 10:35

VIMBLDON je dobio svog suverenog vladara, Novak Đoković sedmi put u karijeri podigao je trofej u prestonici Engleske. Svet tenisa se utrkivao u tome ko će mu poslati lepšu čestitku, ipak, dva čoveka koja su obeležila modernu eru "belog sporta" nisu se udostojila da učine isto, a zaista nije teško pogoditi ko su oni...

ПОГОДИТЕ КО ЈЕДИНИ НИЈЕ ЧЕСТИТАО НОВАКУ: Некога изгледа много боли што је Ђоковић освојио Вимблдон

FOTO: Tanjug/AP

Naime, novi-stari šampiona dobio je čestitke od gotovo svih teniskih junaka kojima se divi planeta, ali ne i od dvojice sa kojima vodi bitku za zvanje najboljeg svih vremena - Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.

To je na indirektan način istakao i Stefanos Cicipas. Najbolji grčki teniser poručio je da bi kolege uvek trebalo da se sete i čestitaju šampionu kao što je Novak Đoković na osvajanju nove grend slem titule.

- Uvek se setite da čestitate šampionu koji se žestoko žrtvovao za ovaj sport. Čestitke, Novače, na ovom sjajnom trijumfalnom nizu - napisao je Cicipas na Tviteru.

FOTO: AP/Tanjug

GOAT trka dostiže usijanje, a ovaj mali detalj govori o tome koliko je veliko rivalstvo između tri velikana ove magične igre.

Sport poznat po etičnosti i manirima koji su ga uvek krasili kroz dugu i bogatu istoriju ima za praksu da se učesnici oglašavaju sa čestitkama kolegama koji prave uspehe.

Ali nekoga je očigledno glad za rekordima previše zaslepela, pa su gledajući Srbina sa trofejom u rukama, kome se klanjala cela planeta, zaboravili na džentlmenske poteze.

Upravo ono gospodsko ponašanje kojim je Novak Đoković uvek odisao.

FOTO: Tviter/Atp tur

Podsetimo, Rafael Nadal trenutno ima 22 grend slem trofeja, Novak Đoković ima jedan manje (21), dok Rodžer Federer ima 20 i pitanje je da li će ponovo imati priliku da osvoji novi.

Od ovog jutra sedmi reket sveta na ATP listi je juče trijumfom u finalu Vimbldona protiv Nika Kirjosa stigao do 21. grend slem trofeja.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina