ĐOKOVIĆ OPET ISPISAO ISTORIJU: Jedini je na svetu kome je ovo pošlo za rukom, ostali o tome mogu samo da sanjaju

Novosti online

08. 07. 2022. u 20:41

SRPSKI teniser Novak Đoković će braniti titulu na Vimbldonu 2022, jer je posle vrlo zanimljivog meča uspeo da se plasira u finale turnira čiji je šestostruki šampion. Nole je u polufinalu bio bolji od Britanca Kamerona Norija, devetog nosioca kog je posle preokreta savladao sa 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, pa će u nedelju igrati za svoju 21. grend slem titulu i to protiv Nika Kirjosa.

ЂОКОВИЋ ОПЕТ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Једини је на свету коме је ово пошло за руком, остали о томе могу само да сањају

FOTO: Tanjug/AP

Ova pobeda je dodatno značajna s obzirom na to da je se njom srpski as izdvojio na večnoj listi, pošto mu je ovo ukupno 32. finale grend slema u karijeri. Iza njega je ostao Rodžer Federer sa 31, kao i Rafael Nadal, koji je 30 puta igrao u finalu grend slema.


Ali to nije sve. Đoković je postao jedini teniser u istoriji koji je dostigao više od osam finala na tri različita grend slema. Nole je igrao finale Australijan opena devet puta, u isto toliko navrata se našao i u finalu Ju-Es opena, dok će mu meč za titulu Otvorenog prvenstva Engleske u nedelju biti deveti u karijeri.
 

Ono što ovaj podatak čini dodatno neverovatnim je to da nijedan drugi teniser nije igrao osam ili više finala ni na dva različita grend slema.


Ono što navijači Rafaela Nadala potenciraju je to da Španac ove godine na najvećim turnirima ima 19 vezanih pobeda i da bi dodatno uvećao ovaj rezultat da se nije povredio i predao meč Niku Kirjosu. Međutim, Đoković je prošle godine vezao čak 27 uzastopnih pobeda na grend slem turnirima.

Meč Đokovića i Kirjosa za titulu šampiona Vimbldona 2022. igraće se u nedelju od 15 časova.

Podsetimo, naš teniser je do sada samo dva puta igrao protiv Australijanca, ali oba meča je izgubio.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri današnjice?
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)