NOVAK ĐOKOVIĆ RUŠI SVE REKORDE: Srbin šalje u istoriju još jednu tenisku legendu

V.M.P.

05. 07. 2022. u 21:09

NOVAK Đoković pokazao je šampionski gen, nastavio niz pobeda na Vimbldonu i nastavio poteru za rekordima "belog sporta".

НОВАК ЂОКОВИЋ РУШИ СВЕ РЕКОРДЕ: Србин шаље у историју још једну тениску легенду

FOTO: Tanjug/AP

Naime, srpski teniser je načinio veliki preokret protiv Janika Sinera, kojim je upisao 26. pobeda u nizu u Londonu, a ukupno 84. po čemu se izjednačio sa legendarnim Džimijem Konorsom.

Ispred njih je još samo Rodžer Federer sa velikih 105 pobeda. Iako deluje kao teško dostižno, uzimajući u obzir godine dveju tenisera, a pre svega ono što demosntrijaju na terenu, jasno je da će se samo Đoković pita ko će biti ponosni vlasnik ovag rekorda. 

Ako se na to doda dugovečnost Srbina, njegova ishrana i životni stil, energija i gipko telo dečaka mogli bi da mu omoguće da i u poznim igračkim godinama lomi rivale, baš kao što je to činio i u najboljim danima. 

Daleko iza vodeće trojke je legendarni Pit Sampras sa 63 pobede.

Što se tiče Đokovića njega u polufinalu očekuje duel sa domaćim teniserom Kameronom Norijem. Direktan tekstualni prenos tog duela možete pratiti na portalu "Novosti". 

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)