"PAZI KAKO SE PONAŠAŠ": Potez Rafaela Nadala koji je zgrozio teniski svet (VIDEO)

Novosti online

03. 07. 2022. u 08:32

Rafael Nadal jeste šampion, ali šampioni se ne ponašaju tako. Španski teniser se plasirao u osminu finala Vimbldona, ali ono što je uradio u meč7u sa Lorencom Sonegom neka mu ide na čast.

ПАЗИ КАКО СЕ ПОНАШАШ: Потез Рафаела Надала који је згрозио тениски свет (ВИДЕО)

Foto: AP

Naime, Rafa se u finišu meča direktno obratio Italijanu i pozvao ga na mrežu da mu objasni da ne bi trebalo tako žustro da slavi važan brejk koji je Sonego osvojio, odnosno da pazi kako se ponaša. 

Nadal je usred meča zvao Sonega na mrežu da mu objasni šta ne bi smeo da radi, što je zbunilo Sonega, koji prilikom slavlja nije bio okrenut ka Špancu, već ka publici.

Tada se umešao i sudija u stolici koji je takođe opominjao Italijana, pa ga je to dodatno zbunilo.

Nadal je odmah vratio brejk, zatim je završio meč, ali je prilikom pozdravljanja na mreži Sonego imao šta da mu kaže, zasmetalo mu je što ga je Rafael opominjao za to.

Posle svega su se oglasili i na konferenciji za medije. Italijan nije krio razočarenje potezom Španca.

- Igrač ne bi trebalo da zove svog rivala na mrežu. Ne možete to da radite na Vimbldonu. Nadal je trebalo da popriča sa glavnim sudijom. On me je poremetio", rekao je Sonego posle meča.

Na drugoj strani Rafa je shvatio da je napravio grešku, pa je pokušao da izvuče situaciju.

- Pogrešio sam. Nije trebalo da ga pozovem na mrežu. Izvinjavam se zbog toga, moja greška", rekao je Nadal na konferenciji za medije.

Sonego je ipak momak koji tek krči put ka teniskim visinama, ruku na srce ne baš iz plejade najnovijih igrača, ali svakako Rafa je onaj sa mnogo više iskustva koji treba da smiruje i razume situaciju, a ne da još više "spušta", momka kome je i plasman među 32 najbolja na Vimbldonu ogroman uspeh.

BONUS VIDEO: Đokovićev trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)