"NE MOŽEMO OČEKIVATI VIŠE NIŠTA OD NJEGA": Novak Đoković i Rodžer Federer na meti poređenja teniskih legendi

Novosti online

02. 07. 2022. u 11:38

ŠVAJCARSKI teniser Rodžer Federer nije mogao da učestvuje na ovogodišnjem izdanju Vimbldona, jer se još muči sa oporavkom od još jedne operacije desnog kolena.

НЕ МОЖЕМО ОЧЕКИВАТИ ВИШЕ НИШТА ОД ЊЕГА: Новак Ђоковић и Роџер Федерер на мети поређења тениских легенди

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Nekadašnji svetski broj 1, koji nije odigrao zvaničan meč tačno godinu dana, u poslednje dve sezone doživeo je pravo iskušenje i tri puta je završio na operacionom stolu.


Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, švajcarski teniser će se vratiti na Lejver kup krajem septembra, a potom će se na jesen takmičiti na ATP turniru u Bazelu.

Govoreći na "Jurosportu", Mats Vilander, bivši prvi reket sveta,  uporedio je Rodžera Federera sa našim Novakom Đokovićem. Oni su osvojili osam, odnosno šest titula na Vimbldonu.

- Ono što Đoković radi bolje od bilo koga drugog na travi je što zna da se brani i da riternira. Nije nimalo lako imati duge razmene sa njim na ovoj podlozi. Rodžer Federer je bio dominantan na Vimbldonu, ali na sasvim drugačiji način. Noletov tenis manje odgovara travi, bar na papiru, ali to baš i nije tako. Mnogi igrači se dobro kreću na šljaci i tvrdoj podlozi, ali Đoković je jedini koji to može i na travnatim terenima. Ima neuobičajenu elastičnost, što mu omogućava da uvek pronađe pravi balans - analizira Vilander.

Džon Mekinro je takođe prokomentarisao Federera, ali on smatra da je Švajcarac završio sa ozbiljnim tenisom.

- Rodžer je živa legenda, svi to znamo. Oduvek sam obožavao Roda Lejvera i mislim da je Federer nešto kao savremeni Lejver. Švajcarac ima veoma dugu karijeru, mogli smo da mu se divimo nebrojeno puta na teniskom terenu. Ne možemo više ništa očekivati od njega što se tiče trofeja, on sad samo radi ono što ga čini srećnim - zaključio je Mekinro.


BONUS VIDEO: Ko su najtorfejniji teniseri na svetu?
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEREV PONOVO POLUDEO: Evo šta je uradio nemački teniser