BIZARNOST KAKVU VIMBLDON NE PAMTI: Đokovićev dželat izgubio, a meč lopta nije ni odigrana (VIDEO)

Novosti online

30. 06. 2022. u 08:16

Neverovatna scena viđena je tokom jučerašnjeg meča na Vimbldonu.

БИЗАРНОСТ КАКВУ ВИМБЛДОН НЕ ПАМТИ: Ђоковићев џелат изгубио, а меч лопта није ни одиграна (ВИДЕО)

Foto: AP

Duel između španskog tenisera Aleksandra Davidoviča Fokine i Čeha Jiržija Veselog mogao je da zadovolji i najveće teniske sladokusce.

Puna četiri sata publika je uživala u partiji dvojice tenisera, a meč je obilovao preokretima. Veseli je stigao do prvog seta, ali je Španac uspeo da preokrene rezultat i stigne nadomak trijumfa.

Međutim, Jirži Veseli uspeva u četvrtom setu da poravna rezultat na 2:2 i ušlo se u odlučujući peti. A u njemu drama i potpuna bizarnost na kraju.

Prvih 12 gemova petog seta proteklo je bez brejka i sa rezultatom 6:6 ušlo se u super taj-brejk koji se igra do desetog poena.

Jirži Veseli je uspeo da stigne do dve meč lopte pri rezultatu 9:7, ali je poslednji poen zaradio na način koji je, barem kada je grend slem u pitanju, nezabeležen. 

Sakupljač loptica je bacio jednu lopticu Špancu koji je trebalo da servira, a on ju je, iznerviran prethodno izgubljenim poenom, raspalio iz sve snage van stadiona.

Sudija je postupio po pravilima, dodelio mu je opomenu, a kako mu je to bila druga javna opomena na meču, izgubio je poen, samim tim i meč.

Šokantan kraj i definitivno trenutak koji će ući u anale teniskog sporta i vimbldonskog turnira. Dželat Novaka Đokovića iz Monte Karla je na nestvaran način završio takmičenje na Vimbldonu.

U narednoj rundi Veseli će odmeriti snage sa 32. teniserom na ATP listi, Amerikancem Polom.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna