NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA U STRAHU: Izjava srpskog tenisera ostavila sve u čudu

Novosti online

28. 06. 2022. u 08:21

SRPSKI teniser Novak Đoković uspešno je prošao u drugo kolo Vimbldona pošto je savladao Korejca Sunvu Kvona sa 3:1.

НАВИЈАЧИ НОВАКА ЂОКОВИЋА У СТРАХУ: Изјава српског тенисера оставила све у чуду

FOTO: Tanjug/AP

Ono što je zabrinulo mnoge Noletove navijače je što se propisno mučio protiv nezgodnog Korejca, međutim, toga je svestan i Đoković pa je u izjavi nakon meča bio samokritičan pre svega.

- Šalio sam se sa timom, imam dve dobre vesti, prva je da sam pobedio meč, a druga da od ovog meča mogu samo bolji da budem. Da ne budem previše samokritičan, bilo je nekih dobrih momenata, ali nisam se najbolje osećao na terenu, ni igrački, ni ovako. Verujem da može mnogo bolje. Igrao sam jako kvalitetno na treninzima, ali drugačije je kada izađete na teren bez zvaničnog turnira pred Vimbldon, protiv igrača koji je jako dobro osećao loptu danas sa osnovne linije, igrao brzo i ravno, bilo ga je teško probiti. Servis mi je pomogao u nekim nezgodnim situacijama - kratko je analizirao Novak meč u intervjuu za Sport klub.

Novak se dotakao i teških uslova za igru, pa čak i za gledaoce, jer je meč u dva navrata prekidan jer je nekome pozlilo na tribinama.

- Bilo je jako sparno i u tim uslovima se i kliza dosta na terenu, nekoliko puta sam i pao. Trava je takva podloga, kada se igra u dvorani, koliko god imate dobru ventilaciju, klizaćete se i neće biti najprijatnije za disanje. Ali nije ni prvi ni poslednji put da igram u ovakvim uslovima.

Đokovića u sredu čeka meč drugog kola, gde mu je rival Australijanac Tanasi Kokinakis, za koga je Novak imao samo reči hvale.

- Kokinakis je definitivno veoma nezgodan protivnik na travi, gledao sam ga malo u prvom setu, izuzetno jak i prodoran prvi servis, jak forhend, jak je fizički, veoma dobro se snalazi na voleju. Kompletan je igrač, igra najbolji tenis, osvojio je svoj prvi turnir u Australiji, siguran sam da neće imati šta da izgubi, igraćemo na jednom od velikih terena i ja se nadam svojoj boljoj igri, da mogu da pobedim taj meč - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)