NOVAK JE TOTALNI CAR: Đoković raspametio Engleze posle trijumfa u 1. kolu Vimbldona, slušali ga i aplaudirali iz minuta u minut!

Novosti online

27. 06. 2022. u 17:28

NOVAK Đoković je ovog ponedeljka, kao aktuelni šampion, uspešno krenuo u odbranu trona na Vimbldonu, a onda je sve začinio i govorom koji je održao na Centralnom terenu Sveengleskog kluba.

НОВАК ЈЕ ТОТАЛНИ ЦАР: Ђоковић распаметио Енглезе после тријумфа у 1. колу Вимблдона, слушали га и аплаудирали из минута у минут!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Novak Đoković je savladao Sunvu Kvona, i pored izgubljenog seta, a onda je u nekoliko navrata oduševio englesku publiku koja je bila na tribinama.

Upitan kako mu se čini ovaj takmičarski nastup, prvo se obratio gledaocima:

- Najpre moram da kažem jedno veliko hvala svima koji su došli, izgovorio je Nole i izazvao prvi aplauz posle pomenutog meča.

Nije to bio i jedini...

- Rekao sam ovo mnogo puta, ali ovo igralište... To je za mene poseban teren. Svi moji snovi su se ovde ostvarili, stvarno mi je zadovoljstvo i privilegija igrati ovde.

Novak Đoković na meču protiv Kvona u 1. kolu Vimbldona 2022 / FOTO: AP

Posle nove "porcije" aplauza, dobio je nedugo zatim i treću, kada je počeo da hvali rivala.

- Svaka čast Kvonu, odigrao je izuzetno i (tada se publika gromko oglasila) stvarno zaslužuje ovakav aplauz! Znate, nikada nije lako početi neko nadmetanje bez pripremnog turnira na ovoj podlozi... Uvek se osećate manje komforno na početku (turnira) nego što biste voleli, naročito protiv nekog tako talentovanog, koji igra odlično i forhendom i bekhendom s osnovne liniuje. Zato sam morao da menjam određene taktičke stvari u mom nastupu. Naravno, servis mi je značajno pomogao, jer da je (Kvon) u trećem setu napravio brejk, kada je imao šansu za to, mogao je ovaj meč da ode u, po mene, neželjenom smeru. Nekoliko poena  je odlučilo pobednika, drago mi je što sam to na kraju bio ja. Ipak, moram još jednom da se zahvalim publici: hvala vam svima koji ste nas obojicu podržavali!, istakao je srpski as, uz novu salvu aplauza.

Voditeljka programa je tada konstatovala da  je ovo bila jubilarna 80. pobeda Novaka Đokovića na Vimbldonu, čime je Srbin ušao u istoriju tenisa na vrlo poseban način.

- Ovaj sport mi je dao mnogo toga, ali u meni još gori ta vatra prema njemu. Volim ovaj sport, strasno ga doživljavam, potpuno sam mu posvećen, ali, naravno, nisam više među najmlađima u njemu (smeh). Stvari su se malo promenile, ali ljubav i plamen koji osećam prema tenisu i dalje gori u meni. U ovoj fazi moje karijere, uvek želim da igram najbolje na grend slemovima i pružim najviše što mogu. Naročito na ovom turniru, jednom od najvažnijih u istoriji ovog sporta. Idemo sada do "stotke", kada smo već došli do osamadest (pobeda), uz osmeh je zaključio Novak Đoković.

BONUS VIDEO: Amerikanac propevao na srpskom zbog Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)