"MNOGI TRENERI SU ME ODBILI": Mari otkrio da je Lendl jedan od retkih koji je hteo da radi sa Britancem

Tanjug"MNIO

26. 06. 2022. u 17:51

BRITANSKI teniser Endi Mari priznao je da su brojni treneri odbili da sarađuju sa njim, ali je istakao da je jedino Ivan Lendl pristao, prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC).

МНОГИ ТРЕНЕРИ СУ МЕ ОДБИЛИ: Мари открио да је Лендл један од ретких који је хтео да ради са Британцем

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Dvostruki osvajač Vimbldona je u proteklih nekoliko godina imao dosta problema sa povredama, posebno sa kukom koji je morao da operiše nekoliko puta.

- Pomaže kada imam Ivana u mom timu. U prošlosti smo imali mnogo uspeha, dobro se poznajemo, a on i dalje veruje u mene. Nema mnogo ljudi i trenera koji su to radili u prethodnom periodu, ali on jeste. Većim delom moje karijere, kada sam pregovarao sa potencijalnim trenerima, to se dobro završilo. Ovog puta me je mnogo trenera odbilo i bilo mi je teško - rekao je Mari.

Britanac je igrao na turniru u Štutgartu gde je stigao do finala, ali je potom propustio nastup u Kvinsu.

Čeh će treći put u karijeri sarađivati sa Marijem koji je za vreme saradnje sa Lendlom osvojio pomenute dve titule u Londonu, kao i Ju-Es open.

- Ne znam za koje trenere biste rekli da su zaista na vrhunskom nivou, koji bi mogli da vam pomognu da osvojite velike turnire. Zahvalan sam Ivanu što se vratio da radi sa mnom i pomogne mi da ostvarim ono što želim - naglasio je Mari.

Britanski teniser (51. na ATP listi) će u ponedeljak igrati u prvom kolu Vimbldona protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)