"NE MEŠAJTE SPORT I POLITIKU": Pokrenuta peticija "da Đoković igra na Ju-Es openu", evo kako da je potpišete

Novosti online

20. 06. 2022. u 12:29

NOVAK Đoković bi na Vimbldonu mogao da odigra poslednji grend slem sezone ukoliko se nešto drastično ne promeni u pravilima Amerike kada je ulaz nevakcinisanih građana u pitanju.

НЕ МЕШАЈТЕ СПОРТ И ПОЛИТИКУ: Покренута петиција да Ђоковић игра на Ју-Ес опену, ево како да је потпишете

Foto: EPA

Novaku Đokoviću nije dozvoljeno da brani titulu u Australiji, a sve pod izgovorom da je rizik po javno zdravlje, u Francuskoj je poražen u četvrtfinalu od Rafaela Nadala, dok u Londonu takođe neće moći da brani bodove, usled zabrane ATP i VTA, zbog toga što su čelnici turnira odlučili da Rusima i Belorusima zabrane učešće na ovogodišnjem turniru, a krovne teniske organizacije kaznile ih nebodovanjem turnira, učinivši ga egzibicijom.

Novak Đoković je nakon Pariza pao na treće mesto, a čak i da osvoji Vimbldon, može da padne do sedmog mesta. Neće ići nabolje ni posle toga, jer mu je i učešće na Ju-Es openu pod znakom pitanja.

Brojni navijači odluku američkih vlasti da ne dozvoli Đokoviću učešće zbog toga što nije vakcinisan smatraju političkom odlukom i zbog toga je pokrenuta peticija koju je brzo potpisalo već 1800 navijača.

Pokretač je Padma Rajan, obrazlaže je na sledeći način:

- U ovom stadijumu pandemije nema razloga da se Novaku Đokoviću ne dozvoli učešće na Ju-Es openu 2022. godine. Američka vlada i USTA (Teniski savez Amerike prim. aut.) moraju da sarađuju kako bi mu bilo omogućeno da nastupi. Ukoliko nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, Đoković, legenda tenisa, takođe mora da igra - navodi se u peticiji.

U nastavku su i brojni komentari potpisnika.

- Novaku mora da bude omogućeno da igra.

- Ne postoje medicinski razlozi da Novak ne igra na Ju-Es openu.

- Pustite Đokovića da igra, stop diskriminaciji.

- Onemogućavanje ljudi da rade je u ovom stadijumu pandemije čista diskriminacija.  

- Držimo politiku dalje od sporta, pustite Novaka da igra.

Samo su neki od komentara potpisnika peticije, a i vi je možete potpisati.

Podsetimo, Tenis Sandgren je nedavno rekao da je odluka Amerike smešna, jer on kao nevakcinisan teniser ima pravo nastupa, dok je Đokoviću to pravo uskraćeno.

Inače, Đokoviću je tokom sezone na šljaci zabranjeno putovanje u Ameriku, te je propustio masters u Majamiju i Indijan Velsu.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)