ĐOKOVIĆ U SLOBODNOM PADU: Evo koju će poziciju Novak zauzeti nakon Vimbldon

Novosti online

15. 06. 2022. u 19:51

AGONIJA za Novaka Đokovića ne prestaje tokom cele godine. Po svemu sudeći tako će i da se nastavi na Vimbldonu, a potom i u Njujorku.

ЂОКОВИЋ У СЛОБОДНОМ ПАДУ: Ево коју ће позицију Новак заузети након Вимблдон

FOTO: Tanjug/AP

Nakon odlaska u Australiju, gde mu nije dozvoljeno da se takmiči zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa, čini se da ga najgore tek čeka.

U datom trenutku Novak nije znao hoće li mu biti dozvoljeno da igra u Parizu i Londonu, kako je i sam rekao, to je cena koju je bio spreman da plati kako bi se držao svojih principa.

Novak je na kraju ipak dobio priliku da se takmiči u Parizu, Rafael Nadal ga je zaustavio u četvrtfinalu. Španac je potom i osvojio trofej.

Đoković pada na sedmo mesto nakon Vimbldona.

Na početku grend slema u Parizu Novak je bio na prvom mestu. Potom ga je na toj poziciji zamenio Danil Medvedev, a Srbin je pao na treće mesto.

Ipak, pad se tu neće završiti, Đoković će nakon Vimbldona biti na sedmoj poziciji, a ruku na srce, ne njegovom krivicom. Vimbldon je u ratu sa ATP i VTA zbog zabrane učešća ruskim i beloruskim takmičarima, a krovne teniske organizacije odgovorile su tako što su suspendovale bodovanje na Vimbldonu

Novak će izgubiti 2.000 bodova koje je osvajanjem prošlogodišnjeg Vimbldona zaradio, što znači da će pasti na listi za još četiri mesta. Dosta toga zavisi i od događaja koji prethode Vimbldonu, a sam Novak najavio je da do turnira na Ol Ingland klubu neće učestvovati ni na jednom drugom.

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna