NADAL LAKO DO 22. GREND SLEMA: Đoković sada zaostaje dve titule za Špancem, da li je GOAT trka rešena?

O. M.

05. 06. 2022. u 17:31

RAFAEL NADAL je potvrdio ulogu apsolutnog favorita u finalu Otvorenog prvenstva Francuske i pobedom nad Kasperom Rudom u tri seta - 6:3, 6:3, 6:0 stigao do 14. "kupa musketara", a 22. grend slem trofeja u karijeri. Meč je trajao nešto manje od dva i po sata.

НАДАЛ ЛАКО ДО 22. ГРЕНД СЛЕМА: Ђоковић сада заостаје две титуле за Шпанцем, да ли је ГОАТ трка решена?

FOTO: AP

Pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje, Rud je tek na momente pokazivao da je igrač iz Top 10 i bilo je očigledno da je do finala stigao samo zahvaljujući žrebu i spletu okolnosti.

Rafa je već u drugom gemu prvog seta napravio brejk koji je doduše odmah ispustio, ali to je bilo praktično sve što je Norvežanin uradio u prvom setu.

Drugi je počeo ambiciozno, brejkom i vođstvom od 3:1, ali je tu opet stao jer je Rafa osvojio narednih pet gemova za novih 6:3.

Treći set je Rafa odigrao još bolje nego prethodna dva, pomeo je rivala sa terena za 37 minuta i nije mu dozvolio nijedan gem.

Na Rudu se moglo videti i da je impresioniran ovim događajem, a možda ga ne treba ni kriviti - ipak je ovo bilo prvo grend slem finale za njega (i za norveški tenis!) i to protiv idola na njegovom terenu.

Osim toga, on iz Bulonjske šume odlazi bogatiji za 1,1 milion evra i 1200 ATP bodova koje će mu doneti skok na šesto mesto, najbolje u karijeri.

El Matador je najteže na ovogodišnjem RG prošao od četvrtog kola do polufinala, sa Aljasimom, Noletom i nesrećnim Zverevim, dok je ovo finale bilo već unapred dobijeno. Za nekoga drugog to su najteži mečevi, ali ne i za Nadala, a naročito ne na njegovoj omiljenoj podlozi.

Rafa je ovom pobedom pobegao Novaku Đokoviću na plus dva u broju grend slemova, a za dve nedelje će srpskog tenisera prestići na ATP listi, dok je u ATP trci ubedljivo prvi. Naime, bodovi sa prošlogodišnjeg izdanja Frenč opena ostaće nedelju dana duže na saldu igrača jer je 2021. počeo sedam dana kasnije.

Rafa je oborio još jedan rekord - sa 36 godina postao je najstariji šampion Rolan Garosa svih vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba