ZVEREV U KOLICIMA Saša izvrnuo zglob, zatim bolno jauknuo, i u suzama napustio teren (FOTO)

Goran ČVOROVIĆ

03. 06. 2022. u 22:39

KAKAV spektakl u Bulonjskoj šumi, kakav tenis, kakva predstava i na kraju, kakva tuga!

ЗВЕРЕВ У КОЛИЦИМА Саша изврнуо зглоб, затим болно јаукнуо, и у сузама напустио терен (ФОТО)

Foto AP

Od stalnog dopisnika "Novosti" iz Pariza

Teško se povredio Aleksandar Zverev na samom kraju drugog seta ravnopravnog čiji intenzitet nikoga nije ostavio ravnodušnim. Manje od dva seta igralo se više od tri sata!

- Veoma teško, veoma tužno. Odigrao je neverovatan turnir. Veoma mi je dobar kolega na Turu. Znam koliko se bori da bi osvojio grend slem, ali nije imao sreće. Jedino što sam siguran je da će osvojiti ne jedan, već više njih. Teško je bilo šta reći u ovoj situaciji. Naravno da mi je bio san da budem još jednom u finalu Rolan Garosa, ali ne na ovaj način. Bio sam sa Sašom u svlačionici pre nego što se vratio na teren, video sam ga kako plače i to je bio vrlo težak trenutak. Želim mu sve najbolje - poručio je Nadal.

U krajnje izjednačenom meču, čiji je prvi set završen taj-brejkom, taman kad je Nadal i u drugom setu izborio novu "majstoricu", pružio se Zverev koliko je dug da stigne tu poslednju lopticu, jauknuo i ostao da se previja na zemlji. Grčio se od bolova, došao je i Rafa da mu pomogne. Po svoj prilici, radilo se o povredi skočnog zgloba. Uz aplauz publike, iznet je s terena u invalidskim kolicima!

Posle desetak minuta, vratio se na štakama, uz pratnju Nadala, da saopšti sudiji ono što je bilo neminovno. Na kraju, zagrljaj dvojice šampiona, dok je publika stojećim ovacijama pratila Zvereva do svlačionice koji je podigao štaku u znak pozdrava i napustio arenu.

Bio je ovaj meč po svemu poseban od samog početka. Pod krovom Centralnog stadiona u Bulonjskoj šumi, razvučenog zbog kiše, otpevale su pune tribine rođendansku pesmu na francuskom jeziku Rafaelu Nadalu koji je napunio 36 godina. Salve su naročito odjekivale "Šatrijeom", kada je spiker krenuo, pojedinačno, da navodi svaku godinu u kojoj je Nadal podigao "Kup musketara". Na kraju, sve se okrenulo, kobni pad Zvereva je svima teško pao.

PUBLIKA

PRE povrede, i Zverev se suočavao sa sličnom situacijom kao i Novak Đoković u prethodnom meču sa Nadalom. Publika je masovno bila na strani španskog tenisera. Pod tim pritiskom napravio je Nemac nekoliko velikih grešaka.

U drugom polufinalu osmi nosilac Kasper Rud savladao je hrvatskog vetrerana Marina Čilića i plasirao se u svoje prvo finale grend slem turnira.

BONUS VIDEO - Step-bek Alekse Avramovića za +20 na Derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a