ĐOKOVIĆ O PROMENI DRŽAVLJANSTVA: Teško je reći šta je ispravno, dotakao se i finala Lige šampiona!

Novosti online

28. 05. 2022. u 08:05

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković obezbedio je učešće u osmini finala Rolan Garosa. Slavio je ubedljivo protiv Slovenca Aljaža Bedena 3:0 (6:3, 6:3, 6:2).

ЂОКОВИЋ О ПРОМЕНИ ДРЖАВЉАНСТВА: Тешко је рећи шта је исправно, дотакао се и финала Лиге шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Dotakao se nakon meča brojnih tema, a jedna od njih bila je i promena državljanstva i nastupanja igrača za drugu reprezentaciju.

- Nemam jasan stav o tome, volim da vidim igrača da ostane i da igra za svoju reprezentaciju, ali istovremeno ne mogu da sudim nekom ko želi da se preseli u drugu državu iz različitih razloga, elemenata koji utiču na to. Nisu samo finansijski problemi, porodica, životni stil, ko zna koliko različitih razlika. Ako igrač to odluči da uradi mora da ima tu priliku. Da li je previše strogo ili ne? Nisam siguran koja su tačno pravila ako igrač za Dejvis kup ili Bili Džin King treba mnogo vremena da se promeni po četiri ili pet godina, da bi igrao za novu državu. Teško je reći šta je ispravno, a šta pogrešno. Bio sam i sam u toj situaciji sa 14 godina, bilo je razgovora sa Velikom Britanijom, ali sam sa roditeljima odlučio da ostanem u Srbiji i srećan sam što smo kolektivno doneli tu odluku. Ima mnogo igrača i sportista širom sveta koji traže bolje uslove i prilike, svako individualno donosi prave odluke koje su bitne za porodicu i to razumem.

Poznato je da je Novak veliki obožavalac fudbala, ali nije siguran da će gledati finale Lige šampiona.

- Ne znam hoću li gledati utakmicu! Igram u nedelju. Ako igram preko dana, teško...

Inače, srpski as u narednom kolu igra protiv Dijega Švarcmana koji je savladao Grigora Dimitrova.

Podsetimo, Novaku je svojevremeno nuđeno da nastupa za Veliku Britaniju i da zajedno sa Endijem Marijem čini okosnicu reprezentacije, a on je to odbio.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta