"ĐOKOVIĆ VIŠE NIJE GOSPODIN": Vimbldon uvodi radikalne promene, a tiču se i Srbina

Novosti online

27. 05. 2022. u 08:59

ROLAN Garos je u toku, ali se prethodnih dana mnogo više piše i priča o Vimbldonu. Treći grend slem sezone je zabranio nastup ruskim i beloruskim teniserima, a onda je reagovao i ATP - neće biti bodova za takmičenje na Ostrvu.

ЂОКОВИЋ ВИШЕ НИЈЕ ГОСПОДИН: Вимблдон уводи радикалне промене, а тичу се и Србина

FOTO: Tanjug

Polemika se vodi iz dana u dan, neki teniseri neće ni doći na Ostrvo, a opet ovi poput Novaka Đokovića nastupaće tamo kao da je reč o nekoj egzibiciji, pa će Srbin zbog toga izgubiti i prvo mesto na ATP listi.

Međutim, nisu to jedine promene koje se tiču tog takmičenja. Naime, organizatori najstarijeg grend slem turnira doneli su novu odluku, pa od ove godine više neće postojati prefiksi za šampione i šampionke (gospodin i gospođa), već će se imena šampiona pisati isključivo uz ime i prezime, piše "Tajms".

Kao razlog ovakve odluke navodi se modernizacija takmičenja. Vimbldon će tako promeniti pravilo koje je bilo na snazi od 1884. godine.

Takođe, do sada je bila praksa da se udatim teniserkama pišu inicijali prezimena muževa između njihovog imena i prezimena, ali je i to od sada prošlost.

Dakle, u slučaju Novaka Đokovića od sada će umesto "gospodin Novak Đoković", stajati samo "Novak Đoković". 

Pitanje je šta se iza grma krije, modernizacija je samo paravan, ali jedno je sigurno, Srbin će doći po trofej u London da pokaže Britancima ko je najbolji svetski teniser svih vremena.

Podsećanja radi, Novak Đoković igra danas meč trećeg kola Rolan Garosa protiv Aljaža Bedenea, drugi meč na centralnom terenu "Filip Šatrije". Program počinje u 12 časova, otvaraju ga Belinda Benčić i Lejla Fernandez, što znači da će Novak na teren oko 13.30.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda