CONGA SE OPROSTIO U SUZAMA: Francuz na Rolan Garosu završio bogatu karijeru (FOTO)

Č. V.

24. 05. 2022. u 18:19

FRANCUSKI teniser Žo-Vilfrid Conga završio je bogatu karijeru porazom u prvom kolu Rolan Garosa od Kaspera Ruda 6:7(6), 7:6(4), 6:2, 7:6(0).

ЦОНГА СЕ ОПРОСТИО У СУЗАМА: Француз на Ролан Гаросу завршио богату каријеру (ФОТО)

FOTO: AP

Iskusni 37-godišnjak iz Le Mana se od "belog sporta" oprostio kao 297. na ATP listi, ali najbolji plasman bio mu je peto mesto.

Conga je u karijeri osvojio 18 titula, a kada je reč o grend slemovima najviše se pamti finale Australijan opena 2008. godine kada ga je pobedio Novak Đoković i osvojio prvu od 20 titula sa najvećih turnira.

Inače, što se meča sa Norvežaninom tiče jasno se videlo da Francuz želi da produži karijeru još malo, ali nažalost osmi igrač planete je bio preveliki zalogaj.

Žo-Vilfrid može da žali što se pri rezultatu 6:5 u četvetom setu kada je servirao da ga osvoji povredio. To je Rud iskoristio i najpre vratio brejk, a potom i u taj-brejku slavio bez izgubljenog poena. On će u drugom kolu igrati protiv Finca Emila Rusuvorija.

Conga se u suzama oprostio od tenisa, a na kraju meča upriličena je i mala ceremonija na kojoj su bili prisutni njegovi roditelji, supruga i deca, treneri sa kojima je radio, ali i teniske kolege iz Francuske.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!