SRBIN RAZORUŽAO AMERIČKOG BOMBARDERA: Krajinović pre kiše poslao Opelku kući

FILIP Krajinović (55. ATP) je u drugom kolu Rolan Garosa! Savladao je favorizovanog Rejlija Opelku (17. nosilac) u tri seta, rezultatom 7:6, 6:2, 6:3.

СРБИН РАЗОРУЖАО АМЕРИЧКОГ БОМБАРДЕРА: Крајиновић пре кише послао Опелку кући

Foto AP

Sjajno je počeo Filip. Nije podlegao pritisku na papiru jačeg protivnika. U njihovom prethodnom i jedinom do sada susretu, u istom ovom gradu, u dva seta, prošle godine u Bersiju, Opelka je bio bolji, ali to, kao ni trenutni plasman, nisu impresionirali srpskog tenisera.

Odoleo je udarima, prvi set je protekao ujednačeno, a odlučio je taj-brek u kome je Krajinović imao više odlučnosti.

Meč je ipak počeo na vreme, iako su meteorolozi, koji su delimično promašili u predviđanjima, najavljivali jaku kišu za čitavo prepodne. Igralo se po teškom i sparnom vremenu, po vlažnom vazduhu, s teškim lopticama, ali bez većih padavina. Tu i tamo, prsnula bi po koja kap.

U takvim uslovima i drugi set je počeo naizmeničnim osvajanjem gemova, da bi se Krajinović odvojio brejkom u 6. gemu, a ovo vođstvo je potvrdio sigurnim servisom. Na semaforu je stajalo 5:2. Nastavio je Opelka da greši i na svom sledećem servisu, gde je Krajinović posle dvostruke servis greške protivnika imao tri set lopte, i već prvu iskoristio.

Već u 4. gemu 3. seta Krajinović je imao tri brejk lopte, ali nije uvećao prednost. Sigurno je, ipak, održavao vođstvo, a novu priliku da oduzme servis imao je ponovo na sledeći Opelkin servis-gem. Te situacije su se redovno ponavljale. Krajinović je, jednostavno, bio bolji i daleko lakše osvajao svoj servis. Brejk je usledio baš kad je trebalo, za vođstvo od 5:3 i servis za veliku pobedu.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...