NEZAPAMĆENO U TENISKOJ ISTORIJI: Federer i Serena se brišu sa liste, evo zbog čega!

Novosti online

21. 05. 2022. u 12:51

ODLUKA ATP i VTA da na Vimbldonu nema poena, a da se brišu prošlogodišnji izazvala je dosta bude u teniskom svetu. Mnogi igrači i igračice će zbog toga pretrpeti štetu.

НЕЗАПАМЋЕНО У ТЕНИСКОЈ ИСТОРИЈИ: Федерер и Серена се бришу са листе, ево због чега!

FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

Tako će Novak Đoković posle trećeg grend slema u sezoni pasti na treće mesto, a Rodžer Federer i Serena Vilijams će nestati sa liste. Oni neće imati rejting.

Naime, Amerikanka je prošle godine ispala sa Vimbldona u prvom kolu kada je predala meč Aleksandri Sasnovič pri rezultatu 3:3 usled jednog proklizavanja i od tada nije igrala tenis.

Švajcarac je takođe poslednji turnir odigrao na londoskoj travi, ali je on stigao do četvrtfinala gde ga je zaustavio Hubert Hurkač.

Kada im se oduzmu ti bodovi osvojeni prošle godine oboje će pasti na nulu i ostaće bez plasmana na svetskim listama.

Što se Serene tiče nema nikakvih naznaka kada će i da li će se vraćati na teren, dok je Federer najavio povratak u rodnom Bazelu. Rodžer planira da još jednom igra na Vimbldonu. Čak iako to bude ove godine ništa se neće promeniti na listi, jer se poeni ne dobijaju.

Njih dvoje spadaju u jedne od najboljih u istoriji "belog sporta". Amerikanka ima 23, a Švajcarac 20 grend slem titula. Ipak, sada iako zvanično nisu penzioneri neće postojati na svetskim rang listama.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna