HTELA DA SE UDA ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA, A SAD... Zanosna sportistkinja zahteva da se Rusi još gore kazne

Novosti online

18. 05. 2022. u 12:15

RAT u Ukrajini svakako da spada u najvažnije vesti 2022. godine, Rusija je tu u centru pažnje, a sada je u celu priču "uveden" i Novak Đoković, ali "posredno", preko Hrvata.

ХТЕЛА ДА СЕ УДА ЗА НОВАКА ЂОКОВИЋА, А САД... Заносна спортисткиња захтева да се Руси још горе казне

Instagram / kostyukmarta

Pod naslovom "Zanosna Ukrajinka htela da se uda za Novaka, a sada poziva na bojkot Rusa", hrvatski "Večernji list" ovako prenosi informaciju o onome što je uradila teniserka Marta Kostjukova.

Taj tekst počinje njenim citatom:

"- Kada sam odrastala, stvarno nisam imala idola. Volela sam da gledam Novaka Đokovića. Zapravo, do devete godine sam verovala da će on biti moj muž. Ali nisam se ugledala na njega, nismo isti na terenu. Njegov stil je... Pa, verovatno niko nema takav stil - rekla je Marta Kostjukova, ukrajinska teniserka, kada su je pre nekoliko godina pitali ko je njen sportski uzor. 


Bilo je to 2018, kada je imala samo 14 godina, a već je bilo jasno kako će 'pokoriti' teniski svet. Kostjukova sada zauzima 59. mesto na VTA listi i više ne mašta o Đokoviću, nego otvoreno promišlja o rusko-ukrajinskom sukobu. 


Jasno, ona je na strani svog naroda i na društvenim mrežama je podržala bojkot Rusa i u svetu sporta. 

- Primetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog momenta nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od organizacija VTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sledeća pitanja: Ppodržavate li invaziju Rusije i Belorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je i izbio rat? Podržavate li vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini? Podržavate li režim Putina i Lukašenka? - napisala je ona na društvenim mrežama.

Tome je dodala i sledeći zaključak, u vidu zahteva:


- Zahtevamo da izbacite sve ruske i beloruske sportiste iz svih takmičenja, kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vreme kada je tišina izdaja, a to vreme je sada", zaključuje se citatom ukrajinske teniserke tekst hrvatskog "Večernjeg lista".


BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba