"ON JE NAJBOLJI NA SVETU!" Novak Đoković i izjava o kojoj priča ceo svet

D. N.

09. 05. 2022. u 19:46

NOVAK Đoković je, pred prvi nastup na ovogodišnjem turniru Masters serije u Rimu, na poseban način govorio o jednom kolegi iz tenisa.

ОН ЈЕ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ! Новак Ђоковић и изјава о којој прича цео свет

FOTO: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz, 18-godišnji Španac, zadivio je "beli sport" nestvarnim partijama, pa ga je Nole pohvalio na njemu svojstven način.

Podsetimo, na mastersu u Madridu mladi teniser je pobeđivao sve redom, pa čak i svog idola, Rafaela Nadala, potom je Alkaraz savladao Novaka Đokovića polufinalu, a u nedelju je osvojio titulu, deklasiravši trećeg sa ATP liste, Aleksandera Zvereva.

Imajući u vidu i to, ali i činjenicu da je Alkaraz prošle godine osvojio jednu ATP titulu, a ove već četiri (i, pritom, u pet dosadašnjih seniorskih finala u karijeri - ne zna za poraz), Đoković ga je, sa pravom, pohvalio.

Mada, nisu mnogi očekivali da će baš ovo reći o mladom Špancu, a taj Noletov stav preneli su u ponedeljak popodne mnogi vodeći svetski mediji:

- Alkaraz je kompletan igrač, sa pravom je "tema dana". Definitivno je poseban. Već je oborio mnogo rekorda, iako je tinejdžer, osvojio je dva mastersa ove godine, a i dva turnira iz serije 500. Do ovog trenutka, on je najbolji teniser na svetu, bez ikakve sumnje, najbolji kada se o ovoj godini radi - rekao je Đoković.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz posle meča na mastersu u Madridu / FOTO: Tanjug/AP


Na tome se nije zaustavio, tokom razgovora s novinarima u Rimu:


- Eto, način na koji se on nosi sa pritiskom... Mislim, pre nekoliko dana, u našem duelu, bio je savršeno miran sve vreme. Bilo je to impresivno. Sasvim zasluženo je (u Madridu) osvojio trofej. Mislim da je dobro što je rešio da preskoči turnir u Rimu, kako bi se spremio za Rolan Garos, jer će tamo definitivno biti jedan od glavnih kandidata za titulu. A biće, iako nikada do sada nije uspeo da na grend slem turniru dođe do druge nedelje nadmetanja. Imajući u vidu šta je sve u poslednje vreme uradio, i zaslužuje da bude smatran favoritom - naglasio je lider ATP trke.

"Sve sam bolji"

Pričao je Novak i o sopstvenoj formi:


- Mislim da se moja igra približava željenom nivou svake nedelje. Fizički sam se (u Madridu) osećao 100 odsto spreman, čak i posle skoro tri i po sata bitke sa Alkarazom. Dobro sam se oporavio već sledećeg dana, bio sam spreman za nova iskušenja. To je stvarno pozitivna i ohrabrujuća stvar - otkrio je Novak Đoković.

On je, podsetimo, bio slobodan u prvom kolu rimskog mastersa, u drugom ga čeka rival od kog je izgubio u poslednjem međusobnom duelu, a i "ostatak žreba" nije bio previše milosrdan prema Đokoviću.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024