IZBAČEN IZ TENISA NA 22 I PO GODINE! Drakonske kazne za nameštanje rezultata, šestorici tenisera ukupno 80 godina suspenzije

O. M.

07. 05. 2022. u 10:18

MEĐUNARODNA agencija za teniski integritet (ITIA) suspendovala je šestoricu španskih tenisera zbog nameštanja mečeva, a svi su dobili i uslovne kazne zatvora kao i novčane globe.

ИЗБАЧЕН ИЗ ТЕНИСА НА 22 И ПО ГОДИНЕ!  Драконске казне за намештање резултата, шесторици тенисера укупно 80 година суспензије

FOTO: Tviter

Najpoznatiji među njima je Mark Fornel, nekada 236. igrač na ATP listi, označen je i kao vođa grupe zbog čega je i prošao najgore - on je kažnjen sa zabranom bilo kakvog bavljenja tenisom (igranja, vođenja treninga čak i prisustvovanja teniskim događajima) u trajanju od 22 godine i šest meseci, novčanom kaznom od 250 hiljada evra i dve i po godine uslovne kazne.

Horhe Marse, koji je najdalje na ATP listi dobacio do 562. mesta, kažnjen je sa 15 godina zabrane i 15 hiljaljda evra novčane kazne. I njemu je određena dvogodišnja uslovna kazna zatvora.

Pored ove dvojice, kažnjeni su i Karlos i Haime Ortega, Markos Toralbo i Pedro Bernabe Franko. Ova četvorica igrača nisu nikad ni dospeli na ATP listu jer su igrali samo Aj-Ti-Ef turnire, ali su svejedno izbačeni iz tenisa na po 15 godina, osim Haimea koji je dobio duplo kraću kaznu.

– Ovo je važan trenutak za tenis u borbi protiv korupcije. Poruka je jasna, nameštanje mečeva može dovesti do prekida vaše karijere ali i zatvorske kazne - rekla je o presudi Dženi Prajs, predsednica ITIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati