VERDASKO BESAN NA ŠPANCE: "Kad mi je najpotrebnija pozivnica za Madrid, oni je daju nekom Francuzu"

Novosti online

28. 04. 2022. u 10:01

MASTERS u Madridu počinje za dva dana, a na njemu prvi put posle skoro dve decenije neće biti Fernanda Verdaska. Nekada sedmi igrač sveta, koji trenutno zauzima 118. poziciju na ATP listi, nije dobio specijalnu pozivnicu organizatora i nije krio razočarenje i ljutnju zbog toga.

ВЕРДАСКО БЕСАН НА ШПАНЦЕ: Кад ми је најпотребнија позивница за Мадрид, они је дају неком Французу

FOTO: EPA

Od četiri specijalne pozivnice samo jedna je pripala španskom teniseru, i to 290. igraču sveta Karlosu Himeno-Valeru. Ostale tri dobili su Britanci Endi Mari i Džek Drejper, odnosno Francuz Luka Puj.

- Ovo je moj grad, 17 godina sam najbolji teniser Madrida, a oni mi ne daju vajld kartu kad mi je bila najpotrebnija, a daju je 500. na svetu i nekom Francuzu (Luki Puju). Puj je moj prijatelj, ali to nema smisla, kao da ja u Bersiju dobijem pozivnicu umesto njega - čudi se Verdasko u poruci koju je podelio na društvenim mrežama.

Zanimljivo je da u ženskom delu žreba od pet pozivnica nijednu nisu dobile domaće teniserke.

- Svi ostali turniri ovog ranga u velikoj meri podržavaju domaće igrače. Masters u Rimu igra se nedelju dana posle Madrida, a Italijani su već podelili prvih pet pozivnica i sve su ih dobili domaći igrači. Neverovatno je i frustrirajuće da najveći teniski događaj u Španiji ne podržava domaće tenisere. Komercijalne interese stavili su ispred nacionalnih - poručio je Verdasko.

Pošto su mnogi Verdaskovi pratioci na ovoj poruci označili Endija Marija, reagovao je nekadašnji broj 1, koji se branio rečima da ima pravo da prihvati ponuđenu vajld kartu.

- Svaki turnir može da da vajld kartu kome god želi. To što sam ja Britanac ne daje mi veće pravo da dobijem pozivnicu za Vimbldon. Holger Rune je ne zaslužuje manje za Madrid od bilo kog španskog igrača - odgovorio je Mari.

Rune inače nije dobio pozivnicu, a otkazao je učešće u kvalifikacijama jer se one poklapaju sa turnirom u Minhenu gde je Norvežanin i dalje u igri za trofej.

Verdasko mu je odgovorio da nema problem sa pozivnicom koju je on dobio.

- Endi, naravno da ne treba da je odbiješ. Ti si među onima koji je najviše zaslužuju, srećno na turniru! - poručio je Verdasko nekadašnjem broju jedan i na kraju dodao da bi bio zadovoljan i ako dobije pozivnicu za kvalifikacije.

Verdasko je trenutno na turniru u Eštorilu, gde igra dobro i stigao je do četvrtfinala.

BONUS VIDEO - Đoković i rubljov se kucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAO SAM DA IGRAM POD RUČNOM: Nadal brutalan posle poraza u Barseloni, navijači zabrinuti