TO NIJE ČUDO, TO JE ALKARAZ: "Bebi Nadal" počistio Karenja Bustu u finalu Barselone - dve pobede u jednom danu za istoriju

Novosti online

24. 04. 2022. u 19:59

USPEO je "bebi Nadal" Karlos Alkaraz da u potpunosti iskopira svog idola i da ulazak u Top 10 na ATP listi kruniše titulom šampiona Barselone. I to na terenu koji nosi ime "Rafael Nadal".

ТО НИЈЕ ЧУДО, ТО ЈЕ АЛКАРАЗ: Беби Надал почистио Карења Бусту у финалу Барселоне - две победе у једном дану за историју

FOTO: Printskrin

Tinejdžer iz Mursije bio je bolji od zemljaka Pabla Karenja Buste, kome je prepustio samo pet gemova - 6:3, 6:2 i to samo nekoliko sati nakon što je u polufinalu napravio veliki preokret i, spasivši dve meč lopte u drugom setu, savladao Australijanca Aleksa de Minaura.

Taj meč trajao je više od tri i po sata, dok je u finalu sve bilo gotovo za 66 minuta. Tako će Alkaraz u ponedeljak, 25. aprila - u dan tačno 17 godina otkada je isto uradio Rafa - prvi put u karijeri ući u Top 10 na ATP listi, dan nakon što je podigao pehar u Barseloni a pre svog 19. rođendana.

Doduše, Karlos je nekoliko nedelja stariji nego što je tada bio Nadal. A Nadal je mesec i po nakon toga osvojio i svoj prvi Rolan Garos. Bik sa Maljorke je, pole furioznog startta sezone, i ove godine favorit za osvajanje pehara musketara, aAlkazar je sasvim zasluženo treći favorit turnira u Bulonjskoj šumi, odmah iza Rafe i Novaka.

BONUS VIDEO - Đoković i Rubljov se tucali jajima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni