"SEĆATE SE KADA SU SUSPENDOVALI AMERIKU"? Legendarna teniserka stala na stranu Rusa!

Novosti online

24. 04. 2022. u 08:55

SKANDALOZNA odluka Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske takmičare sa Vimbldona i dalje nailazi na osudu šire javnosti, a sve je veći broj velikana tenisa koji se stavljaju na stranu sporta.

СЕЋАТЕ СЕ КАДА СУ СУСПЕНДОВАЛИ АМЕРИКУ? Легендарна тенисерка стала на страну Руса!

FOTO: Printskrin/Jutjub/WTA

Među onima koji se protive ovooj odluci je i legendarna teniserka Bili Džin King, za koju je ova odluka pogrešna.

- Odluka LTA i AELTC-a u vezi sa ruskim i beloruskim igračima na ovogodišnjem turniru bila je težak i složen poduhvat i cenim izazove i pritiske sa kojima se suočavaju. Jedan od vodećih principa osnivanja WTA bio je da bi svaka devojka na svetu, ako je dovoljno dobra, imala gde da se takmiči. Ja sam stajala iza toga 1973. i stojim iza toga i danas, rekla je King.

Istakla je takođe da ne može da podrži takvu odluku.

- Ne mogu podržati zabranu pojedinačnih sportista na bilo kojem turniru, samo zbog njihove nacionalnosti. Tenis je jači kada smo zajedno, a naša stalna podrška inicijativi 'Tennis Plais for Peace', koja pruža značajnu finansijsku podršku i resurse Ukrajini, treba da bude naš fokus, zaključila je bivša teniserka po kojoj nosi ime žensko reprezentativno takmičenje u tenisu.

Njenu izjavu iskoristio je jedan korisnik "Redit" foruma i postavio dodatno pitanje - "sećate li se kada su američki teniseri suspendovani zbog napada SAD na Irak"?

Ovo pitanje ogoljava dvostruke aršine kojima su podvrgnuti sportisti jer su američki teniseri igrali turnire bez ikakvih sankcija tokom ratova koje je njihova zemlja vodila širom sveta.

Od američkih sportista, u ovom slučaju tenisera nije traženo da igraju bez zastave, niti javno da osuđuju politiku SAD.

BONUS VIDEO: Novak i Jelena u ludom noćnom provodu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a