ŠAMAR MEDVEDEVU! Oglasili se organizatori Vimbldona: Nijedan Rus neće moći da uđe u zemlju

Novosti online

05. 04. 2022. u 15:06

ORGANIZATORI Vimbldona, trećeg grend slema u sezoni, spremni su da izbace Danila Medvedeva.

ШАМАР МЕДВЕДЕВУ! Огласили се организатори Вимблдона: Ниједан Рус неће моћи да уђе у земљу

Tanjug/AP

Ministar sporta u Britaniji Najdžel Hadlston tražio je od drugog tenisera sveta i ostalih ruskih igrača da se u pisanoj formi izjasne i da javno potvrde da ne primaju novac od Rusije, Putina i Belorusije, kao i to da neće davati podršku tim stranama. A sada su se pojavili i novi detalji.

Naime, "Ol Ingland Klab", organizacija koja organizuje Vimbldon, oglasila se i javno objavila da zajedno sa nekoliko zvaničnih državnih institucija razmišlja o uvođenju sankcija zbog rata koji se vodi u Ukrajini. 

- Obavestili smo vladu Ujedinjenog Kraljevstva i zatražili smo smernice u vezi sa dolaskom ruskih i beloruskih sportista na sportske događaje u Velikoj Britaniji u neutralnom kapacitetu. Ovo ostaje kompleksno i izazovno pitanje, a mi ćemo nastaviti da sarađujemo i budemo u diskusiji sa vladom i teniskim savezom - navodi se u saopštenju "Ol Ingland Klaba". 

Takođe, u saopštenju je navedeno da će odluka biti saopštena u maju. Turnir počinje 27. juna, završava se 10. jula i mesec dana ranije će se znati da li će Danil Medvedev moći da zaigra. 

Foto arhiva VN

 

- Planiramo da saopštimo svoju odluku vezanu za učešće na Vimbldonu pre krajnjeg roka za prijavljivanje na turnir sredinom maja - navodi se u saopštenju.

Ipak, ovo nisu dobre vesti za Danila Medvedeva, Aslana Karaceva, Andreja Rubljova, Ilju Ivašku, Arinu Sabalenku, Viktoriju Azarenku, Dariju Kasatkinu... Ministar sporta Velike Britanije Najdžel Hadlston je jasno rekao da ne želi da vidi sportiste iz Rusije i Belorusije u toj državi!

- Apsolutno niko ko želi da nosi rusku zastavu neće moći da uđe u zemlju. Moramo da dobijemo potvrde da oni ne podržavaju Vladimira Putina i razmatramo opcije kako da to dobijemo. Da li bih se osećao dobro ako bi ruski sportisti nosili rusku zastavu? Ne. Malo je to kompleksno kod individualnih sportova, ali razmatramo razne opcije - rekao je Hadlston.

Podsećanja radi, Danil Medvedev je posle poraza u Majamiju od Huberta Hurkača objavio da je povređen i da će morati na dugu pauzu kako bi se u potpunosti oporavio.

FOTO: Tanjug

- Poslednjih meseci sam igrao sa malom hernijom. Zajedno sa mojim timom odlučio sam da uradim malu proceduru kako bih sredio problem. Verovatno ću biti van terena mesec ili dva i radiću da se vratim na teren što pre. Hvala svima na podršci - rekao je Medvedev.

S obzirom na to da Rolan Garos počinje 22. maja, to znači da Rus skoro sigurno neće igrati na drugom grend slemu sezone, a izgleda ni na Vimbldonu koji počinje 27. juna. Crni dani za drugog tenisera sveta.

BONUS VIDEO: Neobična soba na mundijalskom stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)