NASTAVLJA SE SERUNDOLOVA BAJKA: Argentinski teniser preko Sinera do polufinala Majamija

Novosti online

30. 03. 2022. u 22:57

ARGENTINSKI teniser Fransisko Serundolo senzacionalni je prvi polufinalista Majami opena. On je plasman među četiri najbolja ostvario posle predaje prošlogodišnjeg finaliste Janika Sinera.

НАСТАВЉА СЕ СЕРУНДОЛОВА БАЈКА: Аргентински тенисер преко Синера до полуфинала Мајамија

FOTO: EPA

Italijan je pri vođstvu Argentinca od 4:1 u prvom setu predao meč zbog žuljeva na nogama.

Trenutno 103. igrač sveta, koji je obezbedio skok od najmanje 52 mesta na sledećoj ATP listi, igrao je pre Majamija samo jedan meč na tvrdoj podlozi na ATP turu - poraz u Adelejdu ove zime, a onda je usledila neverovatna serija pobeda: Talon Grikspur, Rajli Opelka (koji je predao u drugom setu), Gael Monfis i Frensis Tiafo - sve sami majstori igre na tvrdoj podlozi!

- Nisam bio svestan u kakvim je problemima. Tek kada sam servirao na 3:1 i 30-ništa vidoe sam da se povija. Bilo mi je čudno, ali shvatao da se nešto dešava. Nadam se da je ok, on je vrhunski igrač. Znači mi mnogo prolaz, ovo je ono o čemu sam oduvek sanjao - rekao je Argentinac.

Borbu za svoje prvo finale na ATP turu Argentinac će voditi protiv pobednika meča u kome se sastaju Aleksandar Zverev i Kasper Rud.

U drugoj, tačnije gornjoj, polovini žreba, četvrtfinalni parovi su Medvedev - Hurkač i Kecmanović - Alkaraz. Meč srpskog i španskog tenisera na programu je u petak jedan sat posle ponoći po našem vremenu.

FOTO: EPA

Serundolovi navijači u Majamiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)