"NIKO NIJE KAO ĐOKOVIĆ": Oglasio se ukrajinski teniser iz Kijeva

Novosti online

14. 03. 2022. u 10:28

SERGEJ Stahovski, ukrajinski teniser koji odlučio da reket zameni puškom i ostavi porodicu u Mađarskoj, ponovo je pričao o odnosu sa Novakom Đokovićem.

НИКО НИЈЕ КАО ЂОКОВИЋ: Огласио се украјински тенисер из Кијева

Foto: EPA/Printskrin

Ukrajinac kaže da je dobio podršku od brojnih tenisera, ali da ga najbolje razume Srbin, jer je i on to preživeo kada je bio mali. 

- Pokazao sam Novakovu poruku uz njegovo dopuštenje. Znao sam da će značiti Ukrajincima - kazao je Stahovski za Eurosport.

- Ne poznaju svi Ukrajinci Rišara Gaskea ili Luku Puja, Bedenea.... Podrška od Novaka je drugačija, jer je on preživeo pakao kada je bio mlad. Njegove reči podrške podigle su malo duh Ukrajincima. Razume šta sada prolazi naš narod, naša deca u Ukrajini. Ne bih to nikome poželeo. 

RTS

 

Stahovski kaže da, kada se vratio u Ukrajinu 28. februara, nije mogao da veruje da se priprema rat.

- Nikada u životu ne bih mogao da zamislim da će doći do ovoga. Da ću u svom rodnom gradu patrolirati u uniformi sa pištoljem u rukama. Pet dana pre rata sam bio u Kijevu, mnogi ljudi u američkoj i britanskoj obaveštanoj službi je govorilo da se Rusija sprema da izvrši invaziju. Čak i tada sam bio 100 odsto siguran da se ovo neće dogoditi. Govorio sam da nema šanse da Rusija otvoreno napadne Ukrajinu. Bilo je nerealno, na početku niste mogli da poverujete da se sve ovo dešava. Ali naviknete se i pokušavate da pronađete način da pomognete svojoj zemlji da preživi.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)