"I JA BIH NAVIJAO ZA NADALA": Navijači Novaka Đokovića mu ovo neće oprostiti

Novosti online

11. 02. 2022. u 12:30

Teniska GOAT trka i dalje traje, a veliko je pitanje da li ćemo ikada doći do zaključka koji od „velike trojke“ je najbolji svih vremena.

И ЈА БИХ НАВИЈАО ЗА НАДАЛА: Навијачи Новака Ђоковића му ово неће опростити

FOTO: Tanjug

Ipak, malo-malo pa čujemo različita mišljenja i viđenja, a sada se oglasio i italijanski  teniser Mateo Beretini. Zanimljivo, on je na poslednja četiri grend slem turnira gubio ili od Rafaela Nadala ili od Novaka Đokovića.

Španac je Beretinija pobedio u polufinalu Australijan opena, a prethodno je Srbin bio bolji u četvrtfinalu Ju-Es opena, finalu Vimbldona i četvrtfinalu Rolan Garosa.

Kada je reč o međusobnom učinku protiv dvojice pomenutih tenisera, Beretini je protiv Đokovića izgubio sva četiri odigrana meča, a osim na grend slemovima tokom 2021. godine, igrali su i na završnom ATP turniru u Londonu 2019. godine.

Protiv Nadala Italijan ima učinak od dva poraza, a kao i protiv Novaka, nema nijednu pobedu. Osim ovogodišnjeg meča u Melburnu sastali su se i u polufinalu US opena 2019. godine.

Beretini smatra da je normalno da javnost više voli Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Rodžera Federera zbog svega što su uradili, ali da to ne mora da znači da neće imati nove ljubimce. Vreme će promeniti sve, smatra Beretini.

- Samo je pitanje vremena. Sve će da prođe... I Nadalu su u početku govorili da gleda neke druge stvari, da se igra sa šortsem. Javnost je navijala za Samprasa i za Agasija, a ne za nove šampione - rekao je Italijan za list Republika.

Glas je podigao Danil Medvedev, baš u Melburnu, protiv publike.

- Ljudi vole mitove, ne smeta mi to na terenu. Možda bih i ja, da sam na tribinama, navijao za njih. Jer navijati za Nadala, Đokovića i Federera znači biti zajedno uz svoja sećanja, poput dela srca. Smatram da je to romantično - rekao je Beretini, za koga su Novakovi navijači mislili da je na strani Đokovića, pa im se ova izjava sigurno neće svideti, jer je Rafa baš tim peharom u Melburnu prestigao Noleta.

Ne krije da je "velika trojka" nešto najbolje što se ikad desilo tenisu.

- Nadal ti uzima sve što želi, iako je utisak da te pušta da igraš. Na kraju te pobedi. Đoković te samo deaktivira, odličan je u kontraudaru. Njih dvojica su, uz Federera, najveći teniser svih vremena. Dovoljno je da shvatite šta znači imati ih naspram sebe.

Upitan je i da kaže ko je bolji – Nadal ili Đoković?

- Kunem se, nema odgovora. Gubio sam od obojice mnogo puta - zaključio je Italijan.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)