NOVAK ĐOKOVIĆ DOČEKUJE DOBRE VESTI: Francuska ukida kovid propusnice baš pred Rolan Garos?

DOBRE vesti za Novaka Đokovića. Profesor Alen Fišer, zadužen za kampanju vakcinisanja u Francuskoj, saopštio je juče da bi vakcinalna propusnica u ovoj zemlji mogla da bude ukinuta već krajem marta ili početkom aprila.

НОВАК ЂОКОВИЋ ДОЧЕКУЈЕ ДОБРЕ ВЕСТИ: Француска укида ковид пропуснице баш пред Ролан Гарос?

FOTO: AP

Zakonom je predviđeno da traje najduže do 31. jula. Ukoliko se ispune Fišerova očekivanja, to bi se dogodilo znatno ranije, a pre početka Rolan Garosa, koji je zakazan za poslednju sedmicu maja i prvu nedelju juna.

Da bi se to ostvarilo, predsednik Saveta za strategiju vakcinisanja je naveo da treba da budu ispunjeni određeni uslovi, a to je da se broj zaraženih, kojih trenutno ima 2.500 na 100.000 stanovnika, desetostruko smanji i da bolnice pronađu svoj uobičajeni ritam rada, što je ocenio da bi moglo da se dogodi već krajem marta ili početkom aprila.

Portparol francuske vlade Gabrijel Atal je juče potvrdio profesorove reči, ističući da postoji dobra nada da se ostvare ova predviđanja.

Istovremeno, dobre vesti stižu i sa druge strane Lamanša, gde se odigrava još jedan grend slem. Britanski premijer Boris Džonson je najavio da se nada da će krajem februara ukinuti obavezu izolovanja pozitivnih osoba. Velika Britanija je već abolirala najveći deo restrikcija. To ostavlja realnu nadu za zaključak da bi Novak mogao da bude u situaciji da brani obe titule, i na Rolan Garosu, i na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju