DR KON O NOVAKU ĐOKOVIĆU: "Ne razumem kako je on zdravstvena opasnost, ostajem pri stavu o vakcinaciji"

Novosti online

08. 02. 2022. u 08:05

DRAMA koju je Novak Đoković doživeo u Australiji i dalje je jedna od glavnih vesti u našoj zemlji.

ДР КОН О НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Не разумем како је он здравствена опасност, остајем при ставу о вакцинацији

Foto: N. Skenderija/AP Photo/Mark Baker, File

Novak Đoković je sa "medicinskim izuzećem" ušao u zemlju kako bi se takmičio na Australijan openu, što je vlada Australije osporila. Najbolji teniser sveta je potom dobio podršku na Sudu, da bi ministar za imigracije Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo da tu odluku poništi. Žalba na Federalnom sudu nije pomogla, pa je Novak proteran iz zemlje jer je bio "opasnost po javno zdravlje" Australije.

Srpski epidemiolog dr Predrag Kon govorio je na ovu temu u Jutarnjem programu Prve, a sve pošto je i njegov status o Novaku Đokoviću od pre dve godine ponovo postao aktuelan.

Kon se oglasio nakon što je Đoković poručio da "nije za vakcinu", a sada je opet prokomentarisao njegov slučaj.

- Ispratio sam, ja sam rekao samo da mi je žao što nisam imao prilike da razgovaram sa njim pre nego stekne neka uverenja i da mu želim sve najbolje. Ne vidi se u izveštaju kako su iskoristili taj moj status, ali ne znam da li ovde ima neko ko nije njegov navijač, tako da Novaku želim sve najbolje. Prokomentarisao sam da nije u duhu zdravstvenog pravilnika što ga nisu pustili, što ne znači da nije pravo, kao država imaju pravo da obezbeđuju granice - rekao je Kon.

- Ostajem pri istom stavu o vakcinaciji. Najviše bih voleo da igra tenis i da nema problema, posebno jer dolaze veliki turniri, poštujem šta kaže Novak Đoković, tako je odlučeno - vakcinacija je dobrovoljna i ne razumem na koji je način mogao da bude javna zdravstvena opasnost - dodao je srpski epidemiolog.

Novak Đoković će se takmičiti na turniru u Dubaiju krajem februara, dok je zasada neizvesno da li će moći da učestvuje na preostala tri grend slem turnira koja traže obaveznu vakcinu.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA - Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)