Đoković je u australijskoj, ali i ne samo tamošnjoj javnosti, prikazan kao "antivakser", čovek koji "svojim ponašanjem stvarno ugrožava druge", u Melburnu se o njemu pisalo kao "bogatašu koji je umislio da može da zaobiđe pravila koja važe za sve", pa su se tako satkane poruke širile planetom u svim pravcima.

Ali, Novak Đoković ne samo da to nije, već je svoju humanost, pa i u pandemijskim danima, više puta pokazivao.

To, naravno, znaju oni koji ga znaju, a i oni koji redovno prate njegove aktivnosti, a sada je na tu temu Americi "rešila da otvori" oči tamošnja zvezda tenisa, Kris Evert.

Evertova je dvaput osvojila Australijan open, na Rolan Garosu je čak sedam puta pobedila u pojedinačnoj, a i dvaput u konkurenciji ženskih parova. Ima i tri titule s Vimbldona u singlu (i jednuu dublu), a na Ju-Es openu je šampionka bila šest puta, od 1975. do 1982. Ova 67-godišnjakinja, koja je na 56 odigrana grend slem turnira čak 52 puta igrala u polufinalu, jedna je od najvećih teniserki u istoriji, pa kada ona nešto kaže, "belim sportom" to odjekuje. A i njenom Amerikom, u kojoj je veoma poštovana, a odnedavno se i vrlo pažljivo posmatraju sve njene objave jer je baš u januaru 2022. saopštila da ima karcinom jajnika.

I, upravo ona je podržala Noleta, pozvavši sve svoje pratioce na društvenim mrežama da pogledaju snimak koji ima naslov "Ovo je Novak Đoković"

U pitanju su isečci iz izveštaja stranih medija o tome kako je Novak pomagao i Srbiji, i Italiji, i drugim zemljama u pandemijskoj nevolji, i kako je organizovao da se na turniru koji je održao u Beogradu, svako ko želi može da se vakciniše protiv koronavirusom. Na snimku se vidi i kako je pomagao Australiji, kada su je zadesili strašni požari pre dve godine, i kako se odrekao dela zarade od nagradnog fonda na Australijan openu, kako bi više dobili teniseri koji rano ispadnu s turnira...

Sve u svemu, jedno pravo "otvaranje očiju" onima koji su potpali pod uticaj onih medija - koji su Đokovića prikazivali isključivo kao nekakvog negativca tokom njegove australijske drame okončane proterivanjem.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".