ĐOKOVIĆ NE MOŽE NIGDE BEZ VAKCINE Promenjena pravila i na Rolan Garosu?

Novosti online

17. 01. 2022. u 10:37

MINISTARKA sporta Francuske Roksana Maračineanu donela je odluku da će vakcina biti obavezna za sve učesnike zbog javnog dobra svih u Francuskoj, preneli su svetski mediji.

ЂОКОВИЋ НЕ МОЖЕ НИГДЕ БЕЗ ВАКЦИНЕ Промењена правила и на Ролан Гаросу?

Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Maračineanu je potpisala zakon koji se odnosi na "obaveznu vakcinaciju" za mnoge društvene aktivnosti, uključujući i sportske događaje, pa tako Novak Đoković neće moći da učestvuje na Rolan Garosu ako ne bude vakcinisan.

Prethodno se znalo da je potvrda o vakcinaciji obavezna i za Vimbldon i US open.

Podsetimo, predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton rekao je da organizatori drugog grend slema u sezoni Rolan Garosa, zajedno sa državnim organima rade na pravilima za dolazak nevakcinisanih tenisera na taj turnir.

- Naši timovi rade u saradnji sa državnim organima, koji će u dogledno vreme precizirati pravila, koja se odnose na dolazak nevakcinisanih stranih sportista na naš turnir - rekao je Moreton, ali su se u međuvremenu pravila izmenila.

Francuska ministarka sporta Roksana Maračineanu govorila je ranije ovog meseca o uspostavljanju zdravstvenog "mehura", koji bi omogućio nevakcinisanim igračima (tri odsto među najboljih 100 tenisera sveta, prema ATP-u) da igraju na ovom grend slem turniru.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

(Kurir sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)