KO JE SKOT MORISON Najomraženija ličnost u Srbiji, skovao plan protiv Novaka, navijači ga porede sa Musolinijem!
EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Najbolji teniser sveta Novak Đoković još uvek se nalazi zarobljen u Australiji, gde će sigurno ostati barem do ponedeljka kada će biti poznato hoće li mu biti dozvoljeno da igra na Australijan openu.

U sredu mu je ukinuta viza i od tada se nalazi u imigracionom hotelu u nehumanim uslovima.

Ipak, poslednje informacije koje pristižu, ulivaju optimizam. 

DA LI JE OVO NOVAK? Narod ispred hotela pruža podršku, a jedan čovek ih sve vreme posmatra! (FOTO)

Nakon intervencije Republike Srbije Đokoviću je obezbeđena hrana bez glutena koja je i zaslužna za najbolje godine njegove karijere, oprema za trening koja mu je neophodna pred put u Melburn, ali i laptop i kartica za telefon kojima može da komunicira sa porodicom!

Ko je Skot Morison?

Godina je tek počela, a već smo dobili kandidata za najomraženiju ličnost u Srbiji.

Reč je o premijeru Australije Skotu Morisonu koji je odlučio da stane na put Novaku Đokoviću.

Novak je dobio "medicinsko izuzeće" i krenuo put Melburna kako bi po deseti put osvojio trofej "Norman Bruks", a onda je nastala prava drama.

Australijski premijer Skot Morison zabranio je ulazak Novaku u zemlju. 

Morison je ovaj postupak opravdao potrebom da se svi građani i svi koji dolaze u zemlju tretiraju podjednako, iako je nekoliko tenisera sa istom vizom već ušlo u zemlju i omogućeno im je da se takmiče na Australijan openu.

KO JE SKOT MORISON Najomraženija ličnost u Srbiji, skovao plan protiv Novaka, navijači ga porede sa Musolinijem!

EPA-EFE/LUKAS COCH

 

Kaže "propisi su propisi". Ništa sporno ako je zaista tako, ali nije.

U Australiji su na snazi verovatno i najrigoroznije mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa je tako strogo zabranjeno u kafićima biti bez maski. A "gospodin" Skot Morison je čak tri puta uhvaćen kako bez maske sedi u kafiću. 

Morison je rođen 1968. godine u Sidneju. 

Od 1980. do 1985. studirao je u prestižnoj srednjoj školi u Sidneju. Nakon toga upisao se na Univerzitet Novog Južnog Velsa, da bi na kraju stekao diplomu iz primenjene ekonomske geografije.

ČIČA DRAŽO, GDE JE MOJE DETE?! Grmi ispred hotela u kom je Đoković! Ne idemo odavde dok ga ne puste! (VIDEO)

Kao ministar u senci, podržao je Abotovu kampanju „Stop the Boats“, koja je imala za cilj da spreči tražioce azila da čamcima stignu do Australije. Godine 2011. bio je upleten u dalje kontroverze kada je kritikovao vladu zbog plaćanja putnih troškova rođacima žrtava nesreće na Božićnom ostrvu 2010. godine.

Za ministra za imigraciju i zaštitu granica imenovan je 2013, a istog dana pokrenuo je „Operaciju Suverene granice“, koja je imala za cilj da spreči ulazak neovlašćenih čamaca u australijske vode.

Premijer Australije postao je 24. avgusta 2018.

Novak je žrtva prljave političke kampanje

Svima je jasno da ovo što se dešava sa Novakom Đokovićem nema apsolutno nikakve veze sa sportom, pa čak ni sa zdravljem na koje se poziva Skot Morison.

Federalni izbori u Australiji, koji će se održati u maju ove godine, sve su bliži, a premijer Skot Morison, koji vodi ovu zemlju skoro četiri pune godine, počeo je da vuče očajničke poteze u želji da osvoji drugi mandat.

Tako je rešio da na Novaku skuplja političke poene i pokazuje mišiće.

KO JE SKOT MORISON Najomraženija ličnost u Srbiji, skovao plan protiv Novaka, navijači ga porede sa Musolinijem!

EPA/ DEAN LEWINS

 

Prema poslednjim istraživanjima, ima sve manju podršku javnosti, pa je posegao za trikovima ne bi li sačuvao fotelju. 

Kada je zabranio Đokoviću ulazak u Australiju, navijači širom sveta su počeli da ga porede sa italijanskim diktatorom Benitom Musolinijem, dok su drugi pisali kako je ovo samo njegov slab pokušaj da prikrije svoju nesposobnost.

 

 

Morison je nastavio sa svojim licemernim ponašanjem, pa je putem Tvitera čestitao Božić svim pravoslavcima u Australiji, samo dva dana nakon što je ponizio Đokovića.

Novakovi advokati su podneli žalbu, naveli da je Srbin imao koronu 16. decembra, što znači da bi Đoković mogao da zaigra na Australijan openu. Sada nam preostaje da se nadamo da je sud u Australiji nezavistan i da neće podleći pritisku Skota Morisona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading