NEVIĐENI HAOS : Povukao se najbitniji čovek Australijan opena

Novosti online

28. 12. 2021. u 09:46

KORONA virus je napravio ozbiljan haos organizatorima Australijan opena.

НЕВИЂЕНИ ХАОС : Повукао се најбитнији човек Аустралијан опена

Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Još uvek je spisak tenisera koji će se pojaviti u magli, a nove informacije koje dolaze iz Melburna su više nego katastrofalne.

Čovek koji je bio glavni za bezbednost Australijan opena Tom Mekdauel se povukao sa te funkcije, na manje od mesec dana pre početka turnira.

- Težak razvoj za Australijan open usred pandemije: Menadžer za biobezbednost „Tennis Australia“ Tom Mekdauel upravo je podneo ostavku, ostavljajući organizaciju baš u trenutku kada igrači i njihovi timovi počinju da pristižu - saopštio je Ben Rotenberg, poznati teniski novinar.

Mekdauel je imao veliki broj ključnih obaveza i odgovornosti u vezi sa kovid protokolima, bavio se procedurama koje se tiču različitih zona kretanja, blisko je sarađivao sa vlastima i zvaničnicima, partnerima objekata na kojima se igraju mečevi.

Praktično, sve što se ticalo njegovih zaduženja, najosetljivija su pitanja u organizaciji turnira 2021. i 2022. godine. Zasada nije poznato šta je razlog ostavke, ali nema sumnje da će ovaj čin uzdrmati organizatore.

Od ovog utorka se očekuje da 3.300 ljudi iz sveta tenisa doleti u Australiju, a njih je trebalo da preusmerava i organizuje upravo Tom Mekdauel, koji je podneo ostavku.

Veliki udarac za Australijan open.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili