KO JE ČOVEK KOJI JE NOVAKU I EKIPI SRUŠIO SAN? Bio na prijemu kod Trampa, prešao put od totalnog anonimusa do heroja Hrvatske! (FOTO)
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Do pre nedelju dana za Bornu Goju teško da su čuli i najveći zaljubljenici u tenis. 

A, onda je izrastao u heroja Hrvatske pošto je reprezentaciji doneo ključne pobede na putu do finala Dejvis kupa. 

OGLASILI SE NOVAKOVI NAVIJAČI! Ivaniševiću su postavili samo jedno pitanje posle poraza Srbije od Hrvatske

Amater koji je srušio snove srpskim teniserima

Borna Gojo ima 23 godine i 279. je teniser sveta. Do ove godine, koju je započeo na 221. mestu ATP liste, vrhunac su mu bili nastupi na čelendžerima. 

U 2021. je igrao kvalifikacije svih grend slemova i na nekolicini ATP turnira, ali je samo u Moskvi uspeo da se domogne glavnog žreba, gde je ispao odmah u prvom kolu. 

KO JE ČOVEK KOJI JE NOVAKU I EKIPI SRUŠIO SAN? Bio na prijemu kod Trampa, prešao put od totalnog anonimusa do heroja Hrvatske! (FOTO)

Tanjug/Ap

 

Dejvis kup je dočekao sa još lošijim renkingom nego na početku sezone, ali ga to nije sprečilo da izraste u heroja nacije. 

Vezao je tri pobede nad igračima iz prvih 70 na ATP listi. 

Najpre je u grupi pobedio Australijanca Alekseja Popirina (61. teniser sveta), zatim je u četvrtfinalu iznenadio Italijana Lorenca Sonega (27.), a onda u polufinalu savladao Dušana Lajovića (33. reket planete).

I pre početka polufinala između Srbije i Hrvatske znalo se da će ključan biti taj prvi singl.

KO JE ČOVEK KOJI JE NOVAKU I EKIPI SRUŠIO SAN? Bio na prijemu kod Trampa, prešao put od totalnog anonimusa do heroja Hrvatske! (FOTO)

Printscreen

 

Lajović ima dosta lošu sezonu iza sebe, ali je i pored toga bio ogroman favorit protiv Goje. Ipak, odigrao je katastrofalno i doživeo poraz koji je Srbiju predvođenu Novakom Đokovićem koštao finala Dejvis kupa.

Moguće da je Lajović potcenio hrvatskog anonimusa, međutim, daleko je iskusniji od njega i morao je da nađe način da ga pobedi.

Na prijemu kod Trampa

Gojo se poslednjih godina razvijao na američkom univerzitetu Vejk Forest kojem je pomogao da osvoji titulu NCAA prvaka, nakon čega je završio na prijemu u Beloj kući kod Donalda Trampa. 

Sa tadašnjim predsednikom SAD je pričao o Federeru, Izneru, a njihova fotografija je vrlo brzo postala hit na internetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by bornagojo2 (@bornagojo2)

 

Muž i žena su nazvali dete po njemu nakon što je doneo titulu svom Univerzitetu. Tako je ovaj hrvatski teniser proslavio univerzitet koji ima 7.000 studenata dok je završavao studije ekonomije.

Počeo je da trenira kasno, tek sa 12 i po godina, a pre toga je igrao fudbal u mlađim kategorijama Hajduka. Međutim, ušao je u sukob sa trenerom i poziciju polušpica zamenio je tenisom.

ŠTA TI ČOVEČE PRIČAŠ!? Novi sraman udar na Novaka Đokovića!

Izgleda da nije pogrešio.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Duško

05.12.2021 10:52

Niko Srbiju nije srušio nego sama sebe. Da je momak shvaćen ozbiljno, jer je očito vrhunski teniser i budući šampion ,moglo je biti sve drugačije.