SPEKTAKL! Srbija preokretom zakazala polufinale sa Hrvatskom

Novosti online

01. 12. 2021. u 15:21 >> 19:34

SRBIJA je uspela. Igraće naša teniska reprezentacija u polufinalu Dejvis kupa, a tamo su nas odveli Novak Đoković i Nikola Ćaćić koji su pobedili Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova sa 6:2, 2:6, 6:3 i doneli konačnih 2:1 protiv Kazahstana koji je poveo.

СПЕКТАКЛ! Србија преокретом заказала полуфинале са Хрватском

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kakav dan, kakvih sedam i po sati tenisa! Na kraju je uspešno završen za "orlove". Sve je počelo porazom Miomira Kecmanovića od Mihaila Kukuškina sa 2:1 posle velike borbe. Bio je to pravi teniski epik koji nažalost nije završen onako kako smo svi želeli.

Potom je Đoković odradio posao onako kako se od njega očekivalo - lako. Dobio je Aleksandera Bublika, prvog reketa Kazahstana sa 2:0 za 78 minuta i tada je bilo jasno da će dubl odlučiti ko će biti treći učesnik polufinala. I u tom meču je viđena velika borba.

Novak je još jednom pokazao koliku želju ima da dođe do kraja na ovom takmičenju. Ponovo je izašao na teren i u dublu. On je zajedno sa Nikolom Ćaćićem uspeo da obori Kazahstan na pleća i odvede "orlove" u polufinale.

RADOST Nikola Ćaćić i Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Naši momci su odigrali fantastičan prvi set, napravili su dva brejka i sve je išlo ka tome da će Srbija doći do lake pobede, ali...

Pala je malo koncentracija u drugom setu Ćaćiću, izgubio je dva vezana gema i tako omogućio Golubjevu i Nedovjesovu da se vrate u meč.

Treći set je do petog gema bio izjednačen, a onda je usledio brejk, potom i još jedan u devetom gemu i to je definitivno bilo to.

Novak Đoković, Nikola Ćaćić, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i selektor Viktor Troicki mogu da budu ponosni, ali neće ovde želeti da stanu. Naredni rival je Hrvatska, pa neka i ona padne.

Bravo, momci!

Treći set: Srbija - Kazahstan 6:2, 2:6, 6:3

6:3 - Fantastično! Opet je pao Golubjev i na najlepši mogući način - brejkom Srbije je okončala ovo polufinale.

5:3 - Kakav servis gem Nikole Ćaćića - kao iz udžbenika, sa nulom. Sada Golubjev servira da Kazahstan ostane na Dejvis kupu, a do sada je tri puta gubio servis.

4:3 - Šteta! Naši momci su imali 0:30, nisu uspeli da osvoje gem i sada nas i dalje čeka neizvesnost do kraja, uprkos tome što Srbija ime brejk prednosti.

4:2 - Došao je Kazahstan do 15:30, a onda je Novak pogodio tri prva servisa i sve je postalo lakše. Srbija je na dva gema do polufinala.

3:2 - Tako je, momci! Ponovo je Srbija napravila brejk i došla do važne prednosti pred nastavak meča. Sledeći na servisu je Novak Đoković.

Duel Srbije i Kazahstana/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

2:2 - Potrebno je bilo Nikoli Ćaćiću da dobro odservira i to se desilo, sa nulom je Srbija osvojila gem, a uspeo je da stigne do prvog asa na meču.

1:2 - Nije Srbija bila blizu da ugrozi servis protivnika. Jako napet meč i očigledno da nas očekuje velika borba, ali neizsvesnot do kraja.

1:1 - Jako važan gem osvaja naša selekcija. Uspeli su na servis Novaka "orlovi" da izjednače i sigurno će probati da napadnu servis Nedovjesova.

0:1 - Bila je polušansa za Srbiju. Došli su naši momci do 30:30, ali onda je Golubjev pronašao prvi servis, pa je Kazahstan stigao do prvog gema u odlučujućem setu.

Drugi set: Srbija - Kazahstan 6:2, 2:6

2:6 - Lako Kazahstan dobija set. Ponovo je Ćaćić bio loš kada je servirao i on i Novak što pre moraju da pronađu igru iz prvog dela meča.

2:5 - Ni blizu prilike za brejk nisu bili "orlovi". Kazahstan je dobio gem bez izgubljenog poena i Ćaćić u narednom servira da se ostane u drugom setu.

2:4 - Prekinula je Srbija seriju protivnika od tri vezana gema. Sada ostaje našim teniserima da probaju da naprave brejk i izbegnu treći set.

1:4 - Velika šteta! Mogli su odmah Novak i Nikola da naprave ribrejk, ali Kazahstan je preživeo te još uvek ima prednost u drugom setu.

Novak Đoković/FOTO: AP/Tanjug

1:3 - Jako loš gem je odigrao Nikola Ćaćić. Najpre je napravio duplu servis grešku, a onda i tri forhenda izbacio daleko iza osnovne linije. Kaznili su to naši rival i stigli do prvog brejka u meču.

1:2 - Deluje da su se Kazahstanci malo konsolidovali. Uspeli su da upišu i dva asa. Ipak, i dalje je sve na strani "orlova".

1:1 - Novak fantastično servira. Još jednom su Nedovjesov i Golubjev odigrali gem a da nisu osvijili nijedan poen. Za sada sve sjajno funkcioniše kod Novaka i Nikole.

0:1 - Opet je Srbija pretila na servis rivala, no Kazahstan je pronašao način da se izvuče i dobije prvi gem u drugom, nadamo se i poslednjem setu na ovom meču.

Prvi set: Srbija - Kazahstan 6:2

6:2 - Bravo, momci! Fantastična igra u prvom setu Novaka Đokovića i Nikole Ćaćića. Srbiju još jedan set deli od polufinala.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

5:2 - Ide još jedan brejk. Delovalo je da Kazahstaci osvajaju lako gem, pošto su vodili 30:0, ali onda četiri spektakularna poena Srbije i dupli brejk, pa će Ćaćić servirati za set u narednom gemu.

4:2 - Potvrđen brejk. Ćaćić je za sada neprobojan na mreži. Odlično za sada igra naš dubl i ako se ovako nastavi prvi set će vrlo brzo biti gotov.

3:2 - Tako je! Bili su Golubjev i Nedovjesov zreli za brejk i konačno su naši momci uspeli da im oduzmu servis. Sada je sve u rukama Novaka i Nikole.

2:2 - Četiri poena za Srviju, četiri greške igrača Kazahstana. Bitno je da za sada nema problema kada serviraju "orlovi". Izjednačen duel na početku.

1:2 - Još jedan gem naših rivala u kojima je vođena velika borba. Igralo se na razliku, no na kraju su Andrej i Aleksandr uspeli da pronađu način i dođu do novog vođstva.

1:1 - Lako je Srbija dobila svoj prvi gem. Novak je bio taj koji je prvi servirao i to je uradio bez imalo problema, jer rival nije osvojio nijedan poen.

1:0 - Dobio je Kazahstan prvi set. Servirao je Golubjev, a Srbija je imala priliku za brejk, ali je Đokovićev pokušaj loba završio iza linije. Čeka nas velike borba protiv reprezenacije koja je do sada dobila oba meča u konkurenciji parova.

Uoči meča:

Novak Đoković i Nikola Ćaćić učiniće sve da "orlove" odvedu u na megdan Hrvatskoj. Ova dvojica tenisera su izgubili od Nemačke takođe odlučujući meč, ali su prikazali sjajnu igru.

Sa druge strane Golubjev i Nedovjesov su do sada slavili u oba meča na takmičenju - i protiv Švedske, ali i Kanade.

Đoković ubedljiv protiv Bublika

Novak Đoković odigrao je fantastičan meč i pregazio je Aleksandera Bublika sa 6:3, 6:4 i na taj način je doneo izjednačenje Srbiji u duelu sa Kazahstanom u Dejvis kupu.

Ovaj trijumf najboljeg tenisera sveta znači da će dubl odlučiti ko će na megdan Hrvatskoj u polufinalu. Kako je najavljeno pre početka prvog meča u susretu parova snage bi trebalo da odmere Novak Đoković i Nikola Ćaćić za Srbiju, odnosno Andrej Golubjev i Aleksandr Nedovjesov za Kazahstan.

Kada je meč Novaka i Bublika u pitanju nije bilo neizvesnosti. U prvom setu najboljem na planeti je jedan brejk bio dovoljan da osvoji prvi set, a koliko je bio dominantan pokazuje to da je u tri od četiri gema rivala imao prilike za brejk. Uvodni deo meča je okončao za svega 37 minuta.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Malo bolji otpor je pružio Bublik u drugom setu, stigao do prvih prilika da Noletu ugorzi servis, no osvajač 20 grend slem titula je izdržao nalete i potom on stigao do brejka. Tada je bilo jasno da je ovaj meč postao jednosmerna ulica.

Ubrzo je Đoković stigao do pobede, 18. uzastopne za reprezentaciju i ponovo je izdžao veliki pritisak, jer se od njega uvek očekuje da donese bod Srbiji.

Najvažnije za trijumf bilo je to da Nole uštopuje servis rivala, u tome je i uspeo. Imao je čak 11 prilika za brejk, a to nije lako protiv nekog ko je blizu 900 asova u sezoni.

Uskoro nas očekuje odlučujući dubl meč koji ćete takođe moći da pratite uživo na portalu "Novosti".

Drugi set: Đoković - Bublik 6:3, 6:4

6:4 - Kraj meča. Došao je Aleksander do 15:30. Ipak, to je bilo sve od njega, pošto je Novak ubrzo pronašao dobru igru koja je označila kraj meča.

5:4 - Spasao je Bublik set loptu, a sam kraj meča se čekalo da uradi ono po čemu je prepoznatljiv - sevis ispod ruke. Novak se iznenadio, stigao je loptu, ali ju je poslao u mrežu.

5:3 - Bravo, majstore! Fantastičan meč igra Srbin. Lako dobija gemove kada servira prvi na ATP listi. Deluje da kad god odluči da doda gas rival bude na konopcima.

4:3 - Bio je zreo Bublik za gubitak još jednog gema. Ipak, uspeo je da ga dobije pre svega zahvaljujući greškama Đokovića koje nisu karakteristične za njega. Najvažnije je da je Nole blizu pobede.

4:2 - Kada ide servis sve je lakše. Još jedan siguran i ubedljiv gem za najboljeg na planeti. Sada je pobeda još bliže, a samim tim i okršaj u dublu.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

3:2 - Brzo se odbija ovaj dvoboj. Baš kao i Đoković i Bublik je dobio gem sa nulom, ali ono što je najbitnije je to da je brejk i dalje na strani najboljeg na svetu.

3:1 - Stiže potvrda brejka. Lako i ubedljivo beez izgubljenog poena. Gem je Nole završio sjajnom servis volej igrom.

2:1 - Sedmom duplom servis greškom Kazahstanac poklanja brejk Srbinu i Đoković sada stiče prednost koja bi mogla da odluči meč.

1:1 - Prve komplikacije na Novakov servis. Srbin se suočio sa brejk loptama, spasao je obe i tako se upisao na semaforu u drugom setu.

0:1 - Uspeo je Bublik dobro da počne drugi set. Đoković je osvjio dva poena, ali pitanje je kada će ponovo Srbin doći do prilike da rivalu oduzme servis.

Prvi set: Đoković - Bublik 6:3

6:3 - Rutinski! Tako je izgledao uvodni deo meča. Samo 37 minuta je bilo potrebno Novaku da dobije prvi deo meča. Koliko je bio dominantan pokazuje podatak da je u tri od četiri servis gema rivala imao brejk prilike.

5:3 - Moraće Novak da servira za prvi set. Imao je prvi reket planete četiri set lopte, ali nijednu nije iskoristio, no nije ni bio u prilici pošto je kazahstanski "bombarder" uvek pronalazio odličan servis u tim situacijama.

Novak Đoković/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

5:2 - Strašan tenis igra Đoković. Brzo se stiglo do 5:2 i Novak je na korak od osvajanja prvog seta.

4:2 - To je Bublik. Dobio je gem u kojem je odservirao dva asa i zabeležio jedan viner nakon početnog udarca. To je ujedno njegovo najjače oružje i on važi za jednog od najboljih servisera na ATP turu.

4:1 - Ide dobro za sada. Još jedan ubedljiv gem je dobio srpski as. Ne daje nikaku priliku protivniku da ga ugrozi. Ono što može da raduje je i dobra igra na mreži osvajača 20 grend slem titula.

3:1 - Nije uspeo malopre, ali jeste sada. Đoković je napravio brejk i sada je on taj koji ima sve u svojim rukama kada je prvi set u pitanju.

2:1 - Lako i sigurno je prvi igrač sveta došao do još jednog gema i prednosti. U jednom momentu tokom gema Nole se oklizao, ali je uspeo da nastavi poen i dobije ga nakon što je Bublikov pokušaj loba bio predugačak.

1:1 - Odmah maratonski gem na servis Kazahstanca. Đoković je propustio dve brejk lopte, pa će u nekoj narednoj situaciji probati da oduzme servis rivalu.

1:0 - Bilo je malo problema, tačnije 15:30. Ipak, Novak je pronašao način, pre svega u dobrom servisu i na taj način uspeo da dobije uvodni gem.

Uoči meča:

Najbolji teniser sveta more da pobedi kako bi "orlovi" ostali u igri za plasman u polufinale. Nema sumnje da je Nole favorit na ovom meču, no to mora da dokaže na terenu.

Srbin se nalazi u odličnoj seriji pobeda kada je igra za reprezentaciju u pitanju. On je vezao 17 trijumfa i sigurno da mu sve to može dodatno značiti pred ovaj bitan okršaj sa 36. igračem sveta. Đoković i Bublik nikad do sada nisu igrali.

Podsetimo, u prvom meču Mihail Kukuškin je posle velike borbe savladao Miomira Kecmanovića sa 2:1 u setovima.

Pobednik susreta Srbija - Kazahstan u polufinalu igraće sa Hrvatskom koja je savladala Italiju.

Kecmanović nije uspeo

Nije uspeo do važnog trijumfa da dođe 59. igrač sveta Miomir Kecmanović kome je ovo bio debi za reprezentaciju. On je posle velike borbe poražen od Mihaila Kukuškina sa 7:6(5), 4:6, 7:6(11) i sada najbolji igrač planete, Novak Đoković mora da dobije meč protiv Aleksandera Bublika kako bi Srbija ostala u igri za polufinale.

Kecmanović je dobro počeo meč protiv 33-godišnjeg Kazahstanca, poveo je sa 2:0, ali onda je rival podigao nivo igre i podsetio na najbolje dane karijere. Vratio je brzo brejk i nakon toga su igrači čuvali servis, pa je pobednik prvog seta morao da bude odlučen u taj-brejku. Odlično je 13. gem odigrao Kukuškin i uspeo dobru igru da naplati osvajanjem uvodnog perioda duela.

Nastavio je 182. igrač na ATP listi u istom ritmu u nastavku meča. Došao je do 4:2 u drugom setu i sve je slutilo da će Kazahstan biti taj koji će imati prednost posle prvog okršaja, no od tog momenta u dvorani u Madridu se sve promenilo.

Srpski teniser ja vezao četiri gema i dobio drugi set, a onda je na krilima sjajne igre dobio i naredna tri, te je tako sebi počeo da krči put ka prvoj pobedi u dresu reprezentacije.

Miomir Kecmanović/FOTO: AP/Tanjug

Kada se očekivao siguran kraj drama je dostigla vrhunac. Kecmanović je imao dve meč lopte, nije uspeo da ih iskoristi. Taj poklon je prihvatio Kukuškin i uspeo da vrati brejk i potom odvede meč u drugi taj-brejk.

A u njemu još veće ludilo. Kecmanović je propustio još dve brejk lopte, četiri nije iskoristio iskusni rival, ali jeste petu i mogao je da počne da slavi posle tri sata i 18 minuta velike borbe.

Novak Đoković ubrzo izlazi na teren protiv Bublika i samo pobeda najboljeg tenisera sveta ostavlja Srbiju u igri za plasman u polufinale.

U slučaju trijumfa naše selekcije o putniku među četiri najbolje reprezentacije odlučivaće dubl koji bi trebalo da igraju Đoković i Nikola Ćaćić za "orlove", odnosno Andrej Golubjev i Aleksandr Nedovjesov za Kazahstan.

Treći set: Kecmanović - Kukuškin 6:7(5), 6:4, 6:6

6:7 - Neverovatan taj-brejk i velika pobeda Kazahstanca posle 24 poena i tri sata i 18 minuta velike borbe.

6:6 - Istom merom uzvratio je Kukuškin i taj-brejk će odlučiti ko će povesti u duelu Srbija - Kazahstan.

6:5 - Bitan gem dobio je Kecmanović i pre svega lak, što je takođe jako važno. Sada je pritisak ponovo prebačen na drugu stranu.

5:5 - Vratio se u potpunosti Kazahstanac. Sada je veliki pritisak na strani Kecmanovića koji pod hitno mora da pronađe igru iz završnice drugog i početka trećeg seta kako bi ovaj meč rešio pobedom.

5:4 - Šteta! Kecmanović je propustio dve meč lopte i omogućio je Kukuškinu da se vrati u set i na taj način unese veliku neizvesnost. Uzgred srpski igrač je pozvao i medikal tajm-aut, ali u pitanju su grčevi tako da ne bi trebalo da bude problema oko nastavka meča.

5:3 - Izvukao se Kazahstanac. Bilo je 15:30, ali je uspeo da tri poena i dobije gem. Ipak, Kecmanović će u narednom gemu servirati za pobedu.

Miomir Kecmanović/FOTO: AP/Tanjug

5:2 - Odličan i brz gem je odigrao Miša i doveo protivnika u situaciju da mora da servira za ostanak u meču.

4:2 - I dalje se drži Kukuškin. Uspeo je da smanji prednost rivala, ali je Kecmanović taj koji još uvek ima vođstvo u trećem setu.

4:1 - Dobro je! Važan gem u kome se suočavao sa brejk loptom dobio je 59. igrač sveta. Srbin čuva rano stečenu prednost i krupnim koracima gazi ka pobedi.

3:1 - Još jedam maratonski gem na sevirs Kukuškina. Kecmanović je propustio pet brejk lopti, pa je Mihail uspeo da prekine seriju rivala i konačno se upiše na semaforu u trećem setu.

3:0 - Dobro je. Održava Miomir prednost brejka i zaista je u odličnom momentumu, pošto je osvojio šesti vezani gem.

2:0 - Početak nije mogao da bude bolji za Kecmanovića. Dobio je lak svoj gem, a potom je napravio brejk koji može u dobroj meri da odredi nastavak ovog seta.

Drugi set: Kecmanović - Kukuškin 6:7(5), 6:4

6:4 - Bravo, Miomire! Probudio se srpski teniser onda kada je to bilo najpotrebnije i uspeo je da dobije drugi set. On je drugi put uzastopno oduzeo servis rivalu i na taj način uveo meč u odlučujući treći set. Gem je bio neverovatan, ubedljivo najduži ne samo u meču, nego u celom Dejvis kupu. Momak iz Beograda je iskoristio tek petu set loptu posle 22 odigrana poena.

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

5:4 - Podigao je nivo igre Kecmanović i dobio je treći vezani gem kojim je naterao protvnika da servira da ostane u setu.

4:4 - Ovo se čekalo još od prvog gema, prvog seta. Konačno Srbin pravi brejk i sada je prvi set ponovo izjednačen, a momentum je na strani 22-godišnjaka iz Beograda.

3:4 - Fantastičan gem koji je trajao manje od minuta odigrao je Kecmanović i ovo bi moglo da ga trgne. Prva tri poena dobio je as servisima, da bi gem okončao sjajnom forhend paralelom iz trka.

2:4 - I dalje je ubedljiv na svoje servise rival srpskog tenisera. Krupnim koracima juri ka pobedi. Zanimljivo je reći da je Miomir osvojio sa tri poena od 15 na drugi servis rivala.

2:3 - Bilo je bitno da Kecmanović dobije gem i to je uradio. Ostao je u igri i sada mora da napadne servis rivala kako bi se vratio u drugi set i pokušao da produži ovaj duel.

1:3 - Potvrdio je brejk Mihail. Nije dozvolio nikakvu šansu rivalu da proba da ga ugrozi. Nivo igre reprezentativca Kazahstana je visok i nikako ne pada. Trenutno igra kao u najboljim danima karijere.

1:2 - Kakve bombe šalje Kukuškin. Napravio je brejk ovaj 33-godišnjak, a gem je okončao sa dve fantastične bekhend i forhend paralale.

1:1 - Bila je ovo dobra prilika da se oduzme servis Kukuškinu. Miomir je imao 0:30, a onda je iskusni Kazahstanac vezao četiri poena i za sada ne pada kada je nivo igra u pitanju.

1:0 - Nije gubitak prvog seta obeshrabrio Kecmanovića koji je dobro odigrao uvodni gem drugog dela meča. Protinik je sada prinuđen da juri prednost.

Prvi set: Kecmanović - Kukuškin 6:7(5)

6:7(5) - Nije se dobro završio prvi set. Kukušnin je prvi segment meča odigrao odlično, a u taj-brejku je uspeo dva puta da oduzme servis rivalu i jedan da izgubi. Ipak, sve to je bilo dovoljno da donese prednost Kazahstani i sada mu još jedan set nedostaje da njegova selekcija povede.

Mihail Kukuškin/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

6:6 - Bravo, Miomire! Odlično servira 59. igrač planete. I on je obezbedio taj-brejk u kome pada odluku o tome kome će pripasti prvi set.

5:6 - Opet Kazahstanac dobija gem bez izgubljenog poena. Na taj način je obezbedio taj-brejk, a sada to isto mora da uradi i Kecmanović.

5:5 - Dobro je! Vodio je Kukuškin 15:30, no srpski teniser je tada pronašao dobar servis i to mu je omogućilo da produži ovaj set.

4:5 - Autoritativan gem za Kukuškina, treći je dobio bez izgubljenog poena i sada je prebacio veliki pritisak na protivnika koji će servirati da ostane u prvom setu.

4:4 - Važno je bilo da Miomir odigra jedan kvalitetan gem, bez turbulencija. To se upravo desilo, a okončao ga je prvim asem na meču.

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

3:4 - Bila je poluprilika za našeg reprezentativca, vodio je 15:30, ali nije uspeo da zada rivalu završni uradar i na taj način mu drugi put od početka ovog četvrtfinala oduzme servis.

3:3 - Prekinuo je Kecmanović seriju rivala od tri vezana gema, a 22-godišnji Beograđanin se ponovo suočio sa brejk lotom koju je spasao zahvaljujući velikoj greški protivnika koji je forhend dijagonalu poslao u aut. Potom je Miomir odigrao dva dobra poena i uspeo da dobije jako važan gem.

2:3 - Podigrao je nivo igre reprezentativac Kazahstana i svojoj selekciji je doneo prvu prednost na ovom meču. On je osvojio 12 od poslednjih 13 poena. Miomir što pre mora da pronađe igru kakvu je imao u prva dva gema.

2:2 - Loš gem odigrao je srpski igrač. Ponovo nije osvojio poen i Kukuškin je vratio brejk i sada nas velika borba do kraja. Kecmanović je najviše greškama poklanjao poene protivniku.

2:1 - Lak gem dobio je 182. na ATP listi. Nije rivalu dozvolio nijedan poen, a upisao je i prvi as na meču. Ipak, najvažnije je da Kecmanović ima prednost brejka.

2:0 - Dobro je Miomir počeo prvi gem u kojem je servirao. Osvojio je dva laka poena, zahvaljujući odličnom servisu. Uzvratio je Kukuškin sa dva vinera, no 69. igrač sveta je uspeo ponovo da pronađe servis i na taj način potvrdi brejk.

DOGOVOR Miomir Kecmanović i Viktor Troicki/FOTO: TSS/Neda Miletić

1:0 - Prvi na servisu bio je 33-godišnji Kazahstanac, ali srpski igrač je odmah napravio brejk i odlično je igrao kada god se ulazilo u razmenu. Kukuškin je poene osvajao uglavnom nakon dobrog servisa.

Uoči meča:

U prestonici Španije sa početkom od 16 časova naši i kazahstanski reprezentativci će se boriti za polufinale, a selektor Srbije je odlučio koga će suprotstaviti rivalu.

Posle neverovatnog spleta okolnosti koji je doveo do toga da Srbija prebrodi uvodnu fazu, odlučeno je da za našu reprezentaciju igraju Miomir Kecmanović, odnosno Novak Đoković u pojedinačnoj konkurenciji, a u dublu Đoković i Nikola Ćaćić.

Prvi na teren će izaći Kecmanović, koji za suparnika ima Mihaila Kukuškina.

Kada njih dvojica završe meč, Novak Đoković će igrati protiv Aleksandra Bublika, a potom će Nole i Ćaćić odmeriti snage sa Andrejem Golubjevim i Aleksandrom Nedovjesovim.

Pobednik ovog četvrtfinala igraće u polufinalu Dejvis kupa protiv Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina