"SVI SU MISLILI DA NEĆU USPETI" Tenis napustila igračica koja je mnogima pomrsila račune

Novosti online

01. 12. 2021. u 12:59

TENIS je od danas siromašniji za jednu od svojih veteranki.

СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА НЕЋУ УСПЕТИ Тенис напустила играчица која је многима помрсила рачуне

Foto: Ilustracija

Britanka Džoana Konta se dirljivim obraćanjem javnosti oprostila od "belog sporta", u kome se nalazila i u Top 10 VTA liste, osvojila četiri titule, a dugo je bila najbolja teniserka svoje zemlje.

- Zahvalna. To je reč koju sam verovatno najviše puta upotrebila u mojoj karijeri i to je reč koja najbolje opisuje ovaj kraj. Karijera mi se upravo završila i ja sam neverovatno zahvalna za to kakva je bila. Svi dokazi su upućivali na to da neću uspeti u ovoj profesiji. Ali, moja sreća se materijalizovala u ljudima koji su uticali na moje postojanje i to na načine koji prevazilaze tenis. Tako sam zahvalna tim ljudima. Znate koji ste. Kroz moju izdržljivost i vođenje od strane drugih, ja sam svoj san živela i postala sam ono što sam želela i rekla da ću postati kada sam bila mala. Neverovatno je koliko sam imala sreće. I koliko sam zahvalna - poručila je ova 30-godišnjakinja putem društvenih mreža.


Ona je usled povreda i bolesti pala na 113. mesto VTA liste, a ove godine je najpre propustila Vimbldon jer je član njenog tima bio inficiran novim koronavirusom, da bi se potom i ona sama zarazila, pa nije mogla na Olimpijske igre u Tokiju.


Od tada je igrala samo na dva turnira, u Montrealu, gde je pobedila treću nositeljku Jelinu Svitolinu, pa u Sinsinatiju.


Konta je, inače, rođena u Australiji, roditelji su joj Mađari, a kao 14-godišnjakinja se sa porodicom preselila u Veliku Britaniju, čije je državljanstvo potom uzela. Na Vimbldonu je 2017. došla do polufinala, što nijedna britanska teniserka prethodno nije uradila punih 39 godina.


Njena naslednica je Ema Radukanu, i sama imigrantskih korena (otac joj je Rumun, majka Kineskinja), koja je ovog septembra osvojila Ju-Es open.

Srpkinje je uglavnom ne pamte po dobru

Tokom bogate karijere, Konta je igrala samo protiv tri srpske igračice. Jelena Janković je dobila njihov jedini međusobni susret, a Britanka je bila bolja i u duelima sa Aleksandrom Krunić (2:1) i sa Ninom Stojanović (1:0).


BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna