STRAŠAN ŽREB: Novak Đoković saznao rivale u Parizu, sledi spektakularna nedelja

Novosti online

30. 10. 2021. u 12:38

NOVAK Đoković je saznao koji put ga čeka do željene titule na mastersu u Parizu, koji počinje u ponedeljak.

СТРАШАН ЖРЕБ: Новак Ђоковић сазнао ривале у Паризу, следи спектакуларна недеља

FOTO: Tanjug

Kao prvi nosilac, poput još nekih favorita, najbolji teniser sveta je slobodan u uvodnoj rundi. 


A onda kreće baš zanimljivom stazom ka peharu.


U drugom kolu, Nole će igrati protiv pobednika meča Marton Fučovič - Fabio Fonjini, a u trećem, ako 15. favorit turnira opravda tu ulogu, protiv ljubimca domaće publike, Gaela Monfisa (treba da pobedi boljeg iz duela Manarino - Basilašvili).

FOTO: Tanjug

Novak Đoković


U četvrtinalu bi Đoković igrao ili sa petim nosicem, Andrejom Rubljovim, ili možda sa sve boljim Britancem, Kameronom Norijem, a polufinale donosi spektakl - meč protiv Stefanosa Cicipasa. Grku će se dotad na putu isprečiti Lojd Heris ili Aleks de Minaur, pa Laslo Đere ili njegov zasad još nepoznati rival iz kvalifikacija odnosno Roberto Bautista Agut, a u tom delu žreba su još i Feliks Ože-Alijasim, Endi Marej, sedmi nosilac Hubert Hurkač...


U drugoj polovini žreba, a time i potencijalni suparnik Đokovića u finalu, je Danil Medvedev, drugoplasirani na ATP listi.


On prvo igra protiv boljeg iz meča Ilja Ivaška - Albert Ramos Vinolas, a potom verovatno sa Aslanom Karacevim, pa boljim iz duela Janik Sinier - Pablo Karenjo Busta, te u četvrtinalu sa najboljim iz četvrtine žreba u kojoj su glavni favoriti Aleksander Zverev (4. nosilac), Kasper Rud (6.), Dijego Švarcman (11.), Grigor Dimitrov (16.)...


U Novakovoj polovini, Filip Krajinović najpre igra protiv Amerikanca Rajlija Opelke, a ako prođe njega, protiv boljeg iz susreta Nori - Federiko Delbonis, dok bi u trećem kolu sledio meč sa Rubljovim. 


U "donjoj" polovini žreba je Dušan Lajović, koji u prvom kou igra takođe igra protiv Amerikanca, i to Mekenzija Mekdonalda, ali već u drugom bi za rivala imao četvrtog favorita, Aleksandera Zvereva.

Juriš na rekord

U prestonici Francuske Đoković će pokušati da osvoji 37. masters titulu. Time bi postao apsolutni rekorder, i to samostalno na vrhu, jer trenutno po 36 trofeja sa turnira iz "serije 1000" imaju Nole i Nadal.

BONUS VIDEO - Đoković iznenadio beograđane na Savskom keju

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Rud prestigao Sinera (VIDEO)