TENISKI ZEMLJOTRES: "Deset mojih kolega, igrača, namešta mečeve"

Novosti online

12. 10. 2021. u 19:58

NEIMENOVANI holandski teniser otkrio je neverovatne stvari koje se dešavaju sa "belim sportom".

ТЕНИСКИ ЗЕМЉОТРЕС: Десет мојих колега, играча, намешта мечеве

Teniske loptice foto: EPA

Naime, on je rekao da čak desetorica igrača na ATP turu namešta mečeve kako bi na taj način osigurali dodatne prihode i egzistenciju.

Istakao je da je to tome saznao od prijatelja i tadašnjeg dubl partnera čije ime takođe nije želeo da otkrije.

Među desetoricom pomenutih tenisera četvorica su Holanđani, a ima ih i iz Francuske, Španije i Belgije, a već je najavljeno da će biti pokrenut postupak.

- Delio sam sobu sa drugim teniserom i razgovarali smo o tome kako finanijski uspevamo da pokrijemo zahteve profesionalnog tenisa, koji je često veoma skup. Igrači za skoro sve moraju da plaćaju sami – putovanja, smeštaj, ponekad čak i trenera i salu za trening - rekao je teniser, a onda nastavio:

- Tu se otvorila tema nameštanja mečeva – taj igrač mi je rekao da ima drugi mobilni telefon, sa kojeg porukama obaveštava nepoznatu osobu o tome kada će izgubiti set na određenom meču u zamenu za nekoliko hiljada evra. Bio sam zatečen – znao sam u principu da to postoji, često su se javljale sumnje u nekim situacijama, ali sam pretpostavljao da su generalno teniseri ''čisti''.

Priznao je da je i sam nekada kockao iz zabave, ali da ceo slučaj nije hteo da prijavi policiji zato što u je dubl partner bio i prijatelj.

- Nisam želeo da prijavim ovaj slučaj do sada – delimično zato što mi je dubl-partner bio prijatelj, a delom zato što bih onda i ja postao predmet istrage. Morao bih da predam svoj telefon i slične stvari. Osim toga, i ja sam se ponekad kladio na tenis iz zabave, što bi moglo da napravi probleme - zaključio je neimenovani holandski teniser.

Ostaje da se vidi da li će reagovati nadležni organi, jer ovo su zaistav velike otužbe.

BONUS VIDEO: RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)