NOVAK ĐOKOVIĆ U FINALU JU-ES OPENA: "Teniski vanzemaljac" dobio odličnog Zvereva u pet setova!

A. Ilić

11. 09. 2021. u 04:58 >> 05:10

SRPSKI teniser Novak Đoković izborio je novo finale Ju-Es opena, on je u polufinalu savladao Aleksandra Zvereva rezultatom 3:2 u setovima (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2).

НОВАК ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ ЈУ-ЕС ОПЕНА: Тениски ванземаљац добио одличног Зверева у пет сетова!

FOTO: Tanjug

Viđena je odlična igra tokom celog meča. Obojica su igrali odličan tenis, ali je Srbin bio za klasu bolji od rivala. Činilo se ponekad da je Nemac igrao iznad svojih mogućnosti, ali na mahove ni to nije bilo dovoljno da zaustavi Srbina. 

Odlično je počeo meč na "Artur Eš" stadionu. Smenjivali su se teniseri u vođstvu i čuvali svoj servis sve do devetog gema kadaa je Zverev došao do brejk lopte, a potom uzima gem na servis Srbina duplom servis greškom Đokovića. Potom je u 10. gemu rutinski odservirao za 1:0 u setovima. 

Sušta suprotnost viđena je u drugom setu koji je bez mnogo problema dobio Đoković. Nije najboljeg tenisera pokoolebao epilog iz prvog seta. U drugom gemu dolazi do brejka i to na isti način kao što je to učinio Nemac - duplom servis greškom rivala. U osmom gemu Đoković je još jednom napravio brejk i drugi set dobio 6:2. 

U trećem setu nije bilo odstupanja, čuvali su teniseri svoj servis. Obojica su igrali odlično, a publika je često pozdravljala poteze aktera ovacijama, tako je bilo i u sedmom gemu koji je Đoković dobio nakon fantastične razmene. 

FOTO: Tanjug

Teško je Zverevu bilo da čita poteze Đokovića koji je često usred poena znao da promeni ritam i lopticu pošalje u sasvim drugu stranu. Donelo je to tri set lopte Đokoviću u trećem setu. Prvu je odbranio Nemac. Spasao je Zverev i drugu, a to je učinio nakon neverovatnih 53 udaraca. Treću je Nole iskoristio i došao do potpunog preokreta! 

Na početku četvrtog seta ponovo je viđen egal. Držali su svoj servis na početku seta obojica. Zverev igra preko granica svojih mogućnosti, igra koju pruža bila bi mu dovoljna za bilo kog drugog tenisera, ali ne i za Novaka koji igra za klasu bolje. 

Ipak, nakon maratonskog trećeg gema Zverev probija bedem Đokovića i koristi osmu brejk loptu u meču da dođe do drugog brejka. U narednom gemu potvrdio je Zverev brejk, a potom je dodatno osokoljen i potvrdio brejk. U nastavku smo videli lavovsku borbu, a u desetom setu servirao je za set Zverev. Čuvao je nemački teniser osvojeni brejk do kraja seta i rezultatom 4:6 meč uveo u peti set! 

FOTO: Tanjug

Već u drugom gemu petog seta Đoković dolazi do brejk lopte. Nakon 30 udaraca iskoristio je Đoković priliku da dođe do prednosti u petom setu. Novak je nakon brejka zaigrao dosta samouvereno, potvrdio je brejk, a potom napravio još jedan za 4:0. Do kraja je Srbin odigrao rutinski i dobio polufinalni meč. 

U nedelju će Đoković u finalu igrati protiv Danila Medvedeva On je savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 6:4, 7:5, 6:2.

PETI SET 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2

6:2 - Novu meč loptu ima Đoković nakon 3:35 minuta. Koristi je Srbin.  

5:2 - Dva poena vezao je Zverev. Prekinuo je seriju Đoković, a potom ponovo nemački teniser vraća nemoguće i dolazi do dve brejk lopte. Spašava Nole prvu. Fantastičnim drugim servisom Đoković izjednačuje. Imao je Zverev i treću brejk priliku u gemu. Nije mu ponovo dozvolio Đoković da napravi brejk. Duplom servis greškom smanjuje Zverev zaostatak 

5:1 - Nije dozvolio Srbinu Zverev da dobije set sa nulom, te će Đoković servirati za finale u narednom gemu. 

5:0 - Smireno, rutinski i hladnokrvno Đoković dolazi do tri gem lopte. U narednom će slomljeni Zverev servirati za ostanak u meču. 

FOTO: Tanjug

4:0 - Vodio je Zverev 30:0, a onda sa dva neverovatna udarca, uz mnogo šetkanja protivnika Đoković dolazi do 30:30, a potom i nove brejk lopte. U potpunosti je van ritma Zverev. 

3:0 - Potvrdio je Đoković brejk iz prethodnog gema. 

2:0 - Rizikuje Zverev na svoj servis, pravi duplu servis grešku. Brejk lopta za Đokovića. Koristi Srbin priliku da ugrozi rivala koji jeste osvojio prethodni set, ali sada deluje potpuno van ritma. 

1:0 - Đoković siguran na svoj servis. Imao je dve gem lopte, iskoristio je prvu. 

ČETVRTI SET - 4:6, 6:2, 6:4, 4:6

4:6 - Druga dupla greška u setu za Nemca, pokušao je Đoković da ga kazni, ali stiže skraćenu loptu Zverev koji sada ima dve set lopte. Igraće se peti set. 

FOTO: Tanjug

4:5 - Dve greške Novaka prebacile su sav pritisak na našeg tenisera, koji je odgovorio izazovu i anulirao prednost rivala, a potom došao i do gem lopte, nakon čega je usledilo izjednačenje. Ništa od novog brejka Nemca, Novak uspeva da odbrani servis, Zverev servira u narednom gemu za set. 

3:5 - Tri brejk lopte za Zvereva. Dobija gem "nulom". Đoković će servirati za ostanak u setu. 

FOTO: Tanjug

3:4 - Brzo Đoković završava gem na svoj servis i što je bitnije, nije potrošio mnogo energije, te će u osmom pokušati ponovo da vrati brejk. 

2:4 - Dolazi svetski broj jedan do prilike da pritisne Zvereva. Ulazi gem na servis Nemca u  igru na razliku. Šteta, nije iskoristio Đoković priliku da vrati brejk. 

2:3 - Nije Đokovića pokolebao izgubljeni brejk, dobija servis gem. 

1:3 - Potvrdio je brejk Zverev koji sigurnom igrom uvećava vođstvo. 

FOTO: Tanjug

1:2 - Ponovo preti Zverev, došao je do 30:30. Hladnokrvni Đoković potom šalje skraćenu loptu, a Zverev je šalje u aut. Usledilo je izjednačenje, a nakon duže borbe Zverev koristi priliku da dođe do šestog brejka, a ponovo Đoković snažnim servisom spašava sedmu brejk loptu. Ipak, u nastavku dolazi Nemac do još jedne, koristi je. 

1:1- Igra preko granica svojih mogućnosti Zverev. Šalje jake i snažne udarce, a uvek je potreban potez više kako bi poentirao protiv Đokovića. Dolazi do gema na svoj servis Nemac. 

1:0 - Usledila je mala pauza u gemu, Zverevu je nešto upalo u oko. To nije mnogo poremetilo Đokovića koji dolazi do gema. 

TREĆI SET 4:6, 6:2, 6:4

FOTO: Tanjug

6:4  - Često menja ritam Đoković, a to otežava Zverevu da ga "čita". U desetom gemu Đoković dolazi do 30:0. Ima Đoković tri set lopte. Spasao je Zverev prvu, nakon 53 udaraca spasao je i drugu. Treću koristi Đoković i dobija neverovatan gem. Ostaje još set do finala. 

5:4 - Staložen je Novak, nastavlja sa istom iigrom, dok se Zverev malo unervozio, sve češće glasno negoduje sebi u bradu, a Novak to koristi da prvu od dve gem lopte iskoristi, te će Zverev servirati za ostanak u setu. 

FOTO: Tanjug

4:4 - Prilika da pritisne Đoković rivala. Nemac šalje loptu u mrežu 30:30, a potom je usledio as udarac četvrtog tenisera sveta koji na kraju dobija gem. 

4:3 - Zverev je pokušao da ugrozi Đokovića izlascima na mrežu, a srpski as odlično čita i ne dozvoljava mu da dođe u priliku da mu uzme gem. Đoković dolazi do dve gem lopte,iskoristio je prvu, a prethodila je sjajna igra koja je naterala navijače da ovacijama isprate Srbina na klupu. 

3:3 - "Nulom" dobija Zverev gem. 

FOTO: Tanjug

3:2 - Izašao je Đoković na mrežu, pročitao ga je Zverev koji šalje paralelu uz liniju za dve brejk prilike. Sjajan servis Đokovića, a Nemac potom u mrežu šalje udarac. Nakon čega Đoković as udarcem dolazi do izjednačenja. Pogađa liniju Đoković nakon dva izjednačenja i dolazi do petog gema u setu. 

2:2 - Bez brejka u dosadašnjem toku seta. Siguran na servis Zverev. 

2:1 - Ima Novak kontinuitet odličnog servisa u dosadašnjem toku meča, Još jednom dolazi do dve brejk lopte. Prvu ne koristi, šalje loptu u aut. Nakon čega je laserski preciznim as udarcem došao do novog gema. 

1:1 - Bio je potom Nemac siguran na svoj servis. 

1:0 - Brejk prilika na početku trećeg seta za Sašu Zvereva. Spašava je Nole, a potom savršenim volej udarcem dolazi do gem lopte. Koristi je Srbin. 

DRUGI SET 4:6, 6:2

6:2 - Četvrta dupla greška Zvereva i to u važnom trenutku, Đoković ima 30:0. Usledio je sjajan servis Nemca, a potom Novak dolazi do dve set lopte greškom Zvereva. Koristi Srbin drugu. 

FOTO: Tanjug

5:2 - Dobar servis gem Đokovića. Imao je dve brejk lopte, prvu nije uspeo da iskoristi, potom četvrtim as udarcem sav pritisak prebacuje na Zvereva koji će sada servirati za ostanak u drugom setu. 

4:2 - Uspešno Saša brani svoj servis. 

4:1 - Pripretio je Zverev, došao do 30:15, potom je Novak asom izjednačio, a sjajnim servisom nakon toga došao i do gem lopte. Odličan je Srbin bio na mreži, te dolazi do gema. 

3:1 - Dolazi Zverev lako do gema na servis. Đoković na 40:15 šalje loptu u aut. 

FOTO: Tanjug

3:0 - Odličan sada Đoković, dolazi nakon duže razmene do tri gem lopte. Potvrdio je Novak brejk iz prethodnog gema. 

2:0 - Neshvatljivo greši Zverev na mreži, šalje loptu u aut - brejk prilika za Đokovića. Duplom greškom dolazi Novak do brejka, na sličan način je u prvom setu dozvolio brejk protivniku. 

1:0 - Pun je Nemac sada samopouzdanja, napada Đokovića, ali je srećom na 30:15 pogrešio, ipak, gem će se igrati na razliku. Novak nakon dva izjednačenja dobija uvodni gem drugog seta. 

PRVI SET 4:6 

FOTO: Tanjug

4:6 - Dva as poena za Nemca koji dolazi do tri vezane set lopte. Prvu ne koristi, a potom šalje loptu u aut. Pogodio je ramom reketa Novak loptu koja odlazi u aut - set za Zvereva 

4:5 - Dve brejk prilike ima Zverev. Na brejk priliku Đoković pravi duplu servis grešku. Nakon 32 minuta igre Nemac servira za prvi set. 

FOTO: Tanjug

4:4 - Lepo je Novak na 30:15 za rivala Đoković dolazi do prilike za lep poen, ali šalje loptu u aut, te Nemac dolazi do dva gem lopte, a potom još jednom Nole greši - gem Zverev. 

4:3 - Zverev sada uspeva da pritisne Novaka i dođe do 30:30, a potom fenomenalnim poenom i do brejk lopte. Nije to pokolebalo Đokovića koji brzo dolazi do prednosti i potom gema.  

3:3 - Obojica za sada čuvaju svoj servis. Tri gem lopti ima Zverev, a as udarcem završava odličan gem. 

3:2 - Dozvolio je Nole dva poena rivalu, ali potom uz tri vezana dolazi do novog gema. 

FOTO: Tanjug

2:2 - Zverev je odigrao ponovo sigurno na svoj servis. 

2:1 - Još jednom tri brejk lopte za srpskog asa, prvu ne koristi. Fenomenalan poen je usledio te Nole ima prednost još jednom. 

1:1 -  Sada Nemac dolazi do dve gem lopte, koristi prvu. Dinamičan uvodni gem za obojicu. 

1:0 - Savršen početak Novakaa Đokovića koji je za svega minut dobio gem na svoj servis. 

Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

BONUS VIDEO 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna