KRAJINOVIĆ u ČETVRTFINALU: Filip bolji od imenjaka Kolšrajbera

Novosti online

14. 07. 2021. u 15:25

SRPSKI teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale turnira ATP serije 500 u Hamburgu pošto je savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 2:1 (7:5, 4:6, 6:3).

КРАЈИНОВИЋ у ЧЕТВРТФИНАЛУ: Филип бољи од имењака Колшрајбера

FOTO: AP

Nije imao lak zadatak Filip da savlada imenjaka iz Nemačke, ali je nakon tri seta uspeo u tome i to posle nekoliko uspona i padova, što ga krasi tokom čitave karijere.

Posle velike borbe u prvom, kada je s jednim brejkom došao do prednosti od 1:0, usledio je pad u igri srpskog igrača u drugom setu. Do tada je igrao veoma dobro, posebno na mreži, nije pravio mnogo neiznuđenih grešaka i imao je kontrolu u susretu.

Ipak, pad u devetom gemu drugog seta omogućio je Kolšrajberu tri brejk lopte, i treću je uspeo da iskoristi, te ga odmah potvrdi za izjednačenje u setovima.

No, start iz snova u trećem setu, Filipu je doneo vetar u leđa, a njegovom rivalu mnogo grešaka u nastavku. Kolšrajber nije imao rešenje, a kada je delovalo da će lako doći do trijumfa, Srbin nije iskoristio tri meč lopte i ostavio je Nemca u meču. Nešto na šta smo navikli od njega i već u narednom svom servis-gemu došao je do pobede.

U narednoj fazi, Krajinović će igrati sa boljim iz duela Stefanos Cicipas - Dominik Kepfer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz